H δίκη για την «κάρτα υγείας» «καίει» την Ομοσπονδία

H δίκη για την «κάρτα υγείας» «καίει» την Ομοσπονδία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγκάθι έχει εξελιχθεί η δίκη για την «κάρτα υγείας» και ειδικότερα η παράσταση της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής εναντίον κάποιων εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερις πρώην πρόεδροι της ομοσπονδίας και άλλα 19 μέλη του Δ.Σ. από το 2005 έως το 2013. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή φέρεται να ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλες λέξεις κατηγορούνται για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ. Οι κατηγορούμενοι –το αίτημά τους προς το δικαστήριο να μην γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής της ΕΠΟ απορρίφθηκε– φέρονται να κινητοποίησαν ικανό αριθμό Ενώσεων (28 από τις 53) και ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας (εννέα από τις 16), οι οποίες ζήτησαν να γίνει έκτακτη Γ.Σ., θέλοντας, προφανώς, να αλλάξει η απόφαση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με σχετική πλειοψηφία. Τις τελευταίες ημέρες στην ΕΠΟ, και ενόψει τη έκτακτης Γ.Σ. που θα γίνει στις 30/10, το θέμα της «κάρτας υγείας» είναι στην κορυφή της ατζέντας. Ο Ευ. Γραμμένος δεν θέλει να φορτωθεί την εκτέλεση απόφασης για να αρθεί η εντολή παράστασης πολιτικής αγωγής, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να κατηγορηθεί ο ίδιος για απιστία επειδή δεν προστάτευσε τα συμφέροντα της ομοσπονδίας.

Η μία σκέψη που υπάρχει είναι να μην περάσει η πρόταση να πάψει η ΕΠΟ να παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Η δεύτερη είναι να μην υλοποιηθεί ως «μη νόμιμη» τυχόν απόφαση της Γ.Σ. που θα αναγκάζει την ΕΠΟ να αποχωρήσει από τη δίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή