Συναρπαστικό μουσικό «μίξερ»

Συναρπαστικό μουσικό «μίξερ»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως τα καταφέρνει και «απεκδύεται» η Λένα Κιτσοπούλου την αιματοβαμμένη πανοπλία των Τυραννόσαυρων Ρεξ που σκηνοθετεί και παίζει στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού στον λίγο χρόνο που της απομένει μέχρι να εμφανιστεί σε μιαν άλλη σκηνή, αυτή του PassΡort Κεραμεικός, πλάι στον Δώρο Δημοσθένους. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να λειτουργεί σαν εκτόνωση, όταν την έβλεπα το περασμένο Σάββατο να περνάει με ευκολία από το «Bang Bang» της Νάνσι Σινάτρα στα ρωμαίικα κέφια, τα τσιφτετέλια, τα συρτά και τα ζεϊμπέκικα του «Λαϊκού τσατσά» του Απόστολου Καλδάρα και από εκεί σε ένα πρόγραμμα που, όσο περνούσε η ώρα, τόσο σήκωνε τον κόσμο από τη θέση του.

Αυτά βέβαια στη μετά Κιτσοπούλου έλευση, διότι πιο πριν ο Δώρος Δημοσθένους είχε επιδείξει όλο το ταλέντο του στον αγγλόφωνο στίχο με τραγούδια σόουλ, τζαζ, ποπ, πειραγμένα λαϊκά, αλλά και μπολερό όπως το μεξικάνικο «Beshame Mucho».

Θρυλικά κομμάτια όπως «Killing me softly», «Whatever Lola wants», «If you go away» δημιούργησαν μια κεφάτη Σόχο ατμόσφαιρα προτού περάσουμε στα εκρηκτικά λαϊκά και στο «Τραύμα», το νέο τραγούδι που λένε ντουέτο με στίχους της Λένας Κιτσοπούλου και μουσική του Δώρου Δημοσθένους. Η συνύπαρξή τους μοιάζει με ένα μουσικό μίξερ με απρόβλεπτη αλλά συναρπαστική κατάληξη.

​​Δώρος Δημοσθένους – Λένα Κιτσοπούλου, «Bang Bang», PassPort Κεραμεικός – Upstairs, 28/10, 4/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή