Με τα στάνταρ της Λεωφόρου

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήμερα την επέτειο του «ΟΧΙ», το el classico του ελληνικού ποδοσφαίρου ξαναζωντανεύει απόψε (19.30) στην κατάμεστη Λεωφόρο, όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν με πάθος τη νίκη και το δικαίωμα να κερδίσουν έδαφος στο κυνήγι του τίτλου. Στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, στο οποίο πρωτοπόρος έπειτα από 9 αγωνιστικές είναι ο αήττητος Ατρόμητος και οι τέσσερις «μεγάλοι» είναι στριμωγμένοι μέσα σε τρεις αγωνιστικούς βαθμούς (12 θα είχε ο Παναθηναϊκός αν δεν ξεκινούσε με -2), οι διαφορές μοιάζουν πολύ μικρές και κάθε νίκη στα καταπρόσωπο παιχνίδια τους μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική στο τελικό ταμείο, μιας και το «κερδίζω – χάνω» σε ένα ντέρμπι μεταφράζεται σε έξι βαθμούς στη μεταξύ τους ισορροπία.

Οσο ασταθής κι αν είναι ο Παναθηναϊκός μακριά από την έδρα του, στη Λεωφόρο παραμένει πανίσχυρος σε επίπεδο πρωταθλήματος, με χαρακτηριστικό ότι είναι αήττητος παραπάνω από ένα χρόνο, έχοντας δεχθεί εκεί επί των ημερών του Ουζουνίδη μόλις δύο γκολ. «Είναι ένα ματς που πρέπει για πολλούς λόγους να το κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν μυστικά σε αυτό το παιχνίδι. Οσα προβλήματα κι αν έχουμε στην ομάδα αυτή τη στιγμή, το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και στην τελική, αν κανείς έχει κάτι άλλο στο μυαλό του πρέπει να δείξει πράγματα στο ματς αυτό» τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε πώς παίζει ο Ολυμπιακός. Είμαστε ομάδα που αν λειτουργήσουμε σωστά ως σύνολο μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, αν όχι, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Περιμένω όλους να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Να βγάλουμε μαχητικότητα, διάθεση και ποιότητα».

Μετά τη δικαίωσή του από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Μολέντο έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι και θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Ο Τσάβες έχει ελάχιστες ελπίδες να προλάβει και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στην αποστολή. Ο Κουτρουμπής έχει περισσότερες πιθανότητες, δύσκολα, όμως, θα είναι στην ενδεκάδα. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και ζήτησε άψογη συμπεριφορά από τον κόσμο «ώστε να προστατεύσουμε το σπίτι μας ενόψει των επόμενων αγώνων, αφού ο σύλλογος έχει ανάγκη τους φιλάθλους μας για αγωνιστικούς, ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους».

Τα δεδομένα του ντέρμπι των «αιωνίων» ανέλυσε και ο Τάκης Λεμονής: «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό σαν αντίπαλο και χαιρόμαστε και ευχαριστιόμαστε τις νίκες μας όταν είναι δυνατός. Το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζονται έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Θα είναι εγκληματικό να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή ομάδα. Εχει πολύ καλούς παίκτες, καλό σύνολο και καλό προπονητή. Ειλικρινά το λέω. Είναι ομάδα με αρκετά καλή δομή στο παιχνίδι της. Και στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι, ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κατάστασης των δύο ομάδων. Οι δύο φανέλες θα πρέπει να μονομαχήσουν σκληρά για τη νίκη. Πρέπει να δώσουμε την εικόνα στους νέους μας παίκτες τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Να τους βάλουμε γρήγορα στο κλίμα του αγώνα και να τους προετοιμάσουμε. Μην περιμένετε ότι θα πάμε κάπου και θα περάσουμε ένα εύκολο απόγευμα. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη δουλειά».

Ο Λεμονής δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σεμπά, Μπεν, ενώ διαθέσιμος είναι ο Μποτία. Να σημειωθεί πως ο 57χρονος προπονητής αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο στο υπόλοιπο του 2017: «Εχουμε βάλει έναν στόχο για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Να είμαστε στην κορυφή. Το είχα πει και πριν από τα παιχνίδια με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ στους παίκτες μου».

Το πλήρες πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: Σάββατο 28/10: Λάρισα -Λεβαδειακός 15.00, ΠΑΣ Γιάννενα – Κέρκυρα 17.15, Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 19.30, Κυριακή 29/10: Ξάνθη – Ατρόμητος 15.00, Λαμία -Πλατανιάς 17.15, Παναιτωλικός – Απόλλων 17.15, Πανιώνιος – ΑΕΚ 19.30, Δευτέρα 30/10: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρ. 19.30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8 αγ.): Ατρόμητος 16, ΠΑΟΚ 15, Ολυμπιακός 14, Πανιώνιος 14, ΑΕΚ 14, Λεβαδειακός 14, Παναθηναϊκός 10, ΠΑΣ Γιάννενα 10, Ξάνθη 10, Κέρκυρα 9, Παναιτωλικός 8, Λαμία 8, Αστέρας Τρ. 6, Λάρισα 6, Απόλλων 6, Πλατανιάς 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή