Η εμπλοκή του όπλου στέρησε μετάλλιο από την Κορακάκη

Η εμπλοκή του όπλου στέρησε μετάλλιο από την Κορακάκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εμπλοκή στο όπλο στέρησε από την Άννα Κορακάκη ένα μετάλλιο και ίσως και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής αγωνίστηκε στον τελικό των παγκοσμίων κυπέλλων, στο Νέο Δελχί και στο σπορ πιστόλι έριξε μία βολή παραπάνω με αποτέλεσμα -και σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας- να τιμωρηθεί με αφαίρεση δύο βαθμών.

Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού, σήμερα το πρωί, βρισκόταν σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στους προκριματικούς έκανε την καλύτερη επίδοση στην καριέρα της. Προκρίθηκε με 591/600, όταν με 584/600 κατέκτησε το ολυμπιακό μετάλλιο. Κι ενώ βρισκόταν μπροστά από όλες τις αντιπάλους της και «φλέρταρε» με τα μετάλλια δε γέμισε καλά ο γεμιστήρας και το όπλο έπαθε εμπλοκή. Με βάση τους κανονισμούς της αφαίρεσαν δύο βαθμούς και δε μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην όγδοη θέση.

«Καλύτερα που συνέβη σε αυτή τη διοργάνωση ώστε να προσέχει και να μη το πάθει σε κάποιο άλλο αγώνα, από τον οποίον μπορεί να κρίνεται κάτι πιο σημαντικό. Για εμάς τώρα αρχίζει η αγωνιστική χρονιά και για τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας της σκοποβολής. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κιμ Μιντζούνγκ (Κορέα), το ασημένιο η Ζανγκ Τζινγκζίνγκ (Κίνα) και το χάλκινο η Ζοράνα Αρούνοβιτς (Τσεχία).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή