ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 49 συλλήψεις φερόμενων μελών του Ισλαμικού Κράτους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη 49 φερόμενων μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), για ορισμένους από τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ετοίμαζαν επίθεση κατά την τουρκική εθνική επέτειο που θα εορτασθεί αύριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Συνολικά, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 55 ατόμων ξένης υπηκοότητας, φερόμενων μελών του ΙΚ, εξηγεί το πρακτορείο, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερα για την εθνικότητά τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ορισμένοι από τους συλληφθέντες ετοίμαζαν επίθεση αύριο το πρώι στην Άγκυρα, με την ευκαιρία της τουρκικής εθνικής εορτής.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία έχει πληγεί από πολλές φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται από τις αρχές στην εξτρεμιστική τζιχαντιστική οργάνωση, ή την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει το ίδιο το ΙΚ. Η πιο πρόσφατη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων, σημειώθηκε στο πολυσύχναστο και δημοφιλές κλαμπ Ρέινα, στην Κωνσταντινούπολη, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Από τότε οι αρχές προχωρούν τακτικά σε συλλήψεις ατόμων φερόμενων ως «τρομοκρατών», ενώ τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν στο ύψιστο επίπεδο. 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ