ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή ρεκόρ 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων για το Rolex του Πολ Νιούμαν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ένα ρολόι Rolex που ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Πολ Νιούμαν πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στις σχετικές δημοπρασίες για ρολόγια χειρός, σύμφωνα με τον οίκο Phillips, ο οποίος οργάνωσε τη δημοπρασία.

Το συγκεκριμένο Rolex Daytona είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ το 1969, την περίοδο που γύριζε την ταινία «Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Γκόλντστον, όπου υποδυόταν έναν οδηγό σε αγώνες ταχύτητας.

Ο Νιούμαν ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας, κάτι που τον οδήγησε σε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Έτσι, η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Το ρολόι κατοχυρώθηκε σε έναν αγοραστή, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016, όταν ένα ρολόι Patek Philippe πωλήθηκε στο ποσό των 11,1 εκατομμυρίων δολαρίων στη Γενεύη.

Ο ηθοποιός θρύλος της μεγάλης οθόνης, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ 'Α Ανδρικού Ρόλου για την ταινία το «Χρώμα του Χρήματος» του Μάρτιν Σκορτσέζε, απεβίωσε το 2008 από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 83 ετών. Φορούσε το Rolex Daytona σε καθημερινή βάση έως το 1984 και καυχιόταν συχνά για την ακρίβειά του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. 

Το ρολόι «εξαφανίστηκε» από το χέρι του τη στιγμή που ο Νιούμαν έλαβε δώρο από τη σύζυγό του ένα νέο Daytona. Το χάρισε με τη σειρά του στον Τζέιμς Κοξ, τον επί πολλά χρόνια σύντροφο της μεγαλύτερης κόρης του, Έλινορ «Νελ» Νιούμαν, ο οποίος τελικά αποφάσισε να το βγάλει στο «σφυρί».

(Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ