Σπίρτζης: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για τις ηλεκτρονικές κάρτες

Σπίρτζης: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για τις ηλεκτρονικές κάρτες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα δοθεί στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ, όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ανακοίνωσε ωστόσο νέα παράταση από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου στην εναλλακτική διαδικασία έκδοσης καρτών, αυτή δηλαδή που γίνεται με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στα σπίτια τους μέσα σε δύο – τρεις ημέρες.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται και εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών).

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός ΟΑΣΑ όπως είπε αλλά και σε θεσμικούς λόγους όπως αυτό που προέκυψε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Όπως είπε έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο το απόρρητο της μετακίνησης. Εξήγησε επίσης, ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μέσω ΚΕΠ, λόγω της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων κυρίως. Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Υπήρχε μια καθυστέρηση για να είναι απόρρητο», ανέφερε. Όπως είπε σήμερα με την κατάθεση φακέλου στα εκδοτήρια, εξυπηρετούνται περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και με την παράταση που έχει δοθεί, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στον Νοέμβριο οι μπάρες θα κλείσουν στα Μέσα Μεταφοράς και το μέτρο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Την ίδια ώρα όπως είπε «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή