Τόσκας: Ο Ελληνας ζει σήμερα σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ

Τόσκας: Ο Ελληνας ζει σήμερα σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Ελληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» δήλωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Τόσκας, αποδίδοντας σε «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ» τα περί ανομίας.

«Γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας σε περιοχές που δεν θα τολμούσε κανείς, τα άλλα έχουν να κάνουν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία, επί ημερών του και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, οι εμπρησμοί στα Εξάρχεια κτλ. έχουν μειωθεί.

Ο Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε μάλιστα το πρόβλημα με τα Εξάρχεια ως ένα «διαχρονικό πρόβλημα», που δεν έλυσε ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, υπάρχουν προβλήματα… Το να δημιουργούμε κλίμα ανασφάλειας πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις δεν είναι σωστό» επέμεινε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πλέον «οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν γίνονται πια υπό τις τηλεοπτικές κάμερες, κάτι που δεν βλέπατε τα προηγούμενα χρόνια». Πιο συγκεκριμένα για τον Ρουβίκωνα και άλλες ομάδες, ο υπουργός υποστήριξε πως «είτε πρόκειται για ακτιβιστικές ενέργειες είτε για παραβατικές ενέργειες, η αστυνομία συλλαμβάνει και αναλαμβάνει η δικαιοσύνη».

«Είμαστε αντίθετοι στους ακτιβισμούς που υπερβαίνουν κάποια όρια, και στην περίπτωση του Ευαγγελισμού», διευκρίνισε.

«Το κλίμα της ανησυχίας το βλέπουν μερικά κανάλια, αλλά δεν το βλέπει ο πρόεδρος της Γαλλίας που έκανε βόλτα στην Ερμού. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει αλλού» παρατήρησε μάλιστα. Ο κ. Τόσκας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομικό τμήμα ανά κάθε 10 χιλιόμετρα σε όλη την επαρχία». Αν δούμε ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν… Τα πολλά αστυνομικά τμήματα χωρίς στελέχωση δεν έχουν αξία, διευκρίνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή