LONGINES Conquest V.H.P.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα συλλογή Conquest V.H.P. της Longines έχει πολλά για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται. Το σημαντικότερο είναι ότι περικλείει έναν επαναστατικό σε σύλληψη, ολοκαίνουριο quartz μηχανισμό υψηλότατης ακρίβειας. Αυτό άλλωστε υποδηλώνουν και τα αρχικά V.H.P. (Very High Precision). Ο μηχανισμός αυτός είναι κατασκευασμένος αποκλειστικά για τη Longines από την αδελφή εταιρεία ΕΤΑ. Συμπληρώνοντας φέτος 185 χρόνια ζωής, η Longines έχει μακρά παράδοση και περγαμηνές στον τομέα των quartz μηχανισμών και ο νέος Conquest V.H.P. αποτελεί φυσική συνέχεια και εξέλιξη σημαντικών τεχνολογικών καινοτομιών που έγραψαν ιστορία.

LONGINES Conquest V.H.P.-1

Οι αρετές του νέου μηχανισμού:

Εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια της τάξης των +/- 5 δευτερολέπτων τον χρόνο!

Τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας. Απαιτείται αλλαγή μπαταρίας (κοινού τύπου) κάθε πέντε και πλέον χρόνια, διάστημα σχεδόν διπλάσιο συγκριτικά με τα κοινά quartz ρολόγια. Διαθέτει επίσης ειδικό σύστημα ειδοποίησης όταν η μπαταρία τελειώνει (E.O.L.), και μάλιστα όταν απομένει ελάχιστη ενέργεια οι δύο κεντρικοί δείκτες «κλειδώνουν» στο 12, ενημερώνοντας τον κάτοχο του ρολογιού ότι πρέπει να προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση.

Σύστημα GPD. Σε περίπτωση που το ρολόι υποστεί κάποιο βίαιο σοκ, όπως μαγνητισμό (π.χ. από τον μαγνήτη μιας τσάντας) ή κάποιο δυνατό χτύπημα, οι δείκτες σταματούν ακαριαία και ξεκινούν εκ νέου, δείχνοντας την ακριβή ώρα, χωρίς να χάσουν ούτε δευτερόλεπτο, χάρη στο σύστημα GPD (gear position detection)! Το ίδιο αυτό σύστημα συγχρονίζει αυτομάτως την ώρα στις 3 το πρωί της ημέρας που σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό. Ακόμη κι εάν δεν συμβεί τίποτε, ο μηχανισμός συγχρονίζεται ούτως ή άλλως αυτόματα κάθε τρεις μέρες!

Σύστημα διηνεκούς ημερολογίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να διορθώσετε ποτέ την ημερομηνία, αυτό γίνεται αυτόματα. Οι κατασκευαστές εγγυώνται τη σωστή λειτουργία της ημερομηνίας μέχρι το έτος 2400!

Σύστημα έξυπνης κορόνας. Χάρη στην καινοτόμο κορόνα η ρύθμιση της ώρας (π.χ. όταν ταξιδεύετε σε άλλη χρονική ζώνη) είναι εύκολη και απολύτως ακριβής (δεν χάνεται δευτερόλεπτο).

LONGINES Conquest V.H.P.-2
LONGINES Conquest V.H.P.-3

Tα απλά μοντέλα της συλλογής Conquest V.H.P. φιλοξενούνται σε κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι, στεγανές μέχρι 50 μ., και διατίθενται σε δύο διαμέτρους: 41 και 43 mm.

LONGINES Conquest V.H.P.-4

Τα καλοσχεδιασμένα καντράν τους έχουν λιτές μπάρες και δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση ενώ η διαβάθμιση των λεπτών, η αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη και το όνομα του μοντέλου V.H.P. ξεχωρίζουν σε κόκκινο χρώμα. Στο 3 εμφανίζεται διακριτικά ένα παράθυρο με την ημερομηνία.

LONGINES Conquest V.H.P.-5

Υπάρχουν τέσσερις εξίσου εντυπωσιακές επιλογές καντράν: σε μπλε ή μαύρο…

LONGINES Conquest V.H.P.-6

….και σε ανθρακόνημα ή ασημί. Όλα τα μοντέλα «φορούν εργονομικά ατσάλινα μπρασελέ με κούμπωμα ασφαλείας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 890 €

Δείτε τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Longines στον τομέα της quartz τεχνολογίας στο λεπτομερές θέμα για τα Conquest V.H.P που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Longines.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή