Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των επιβατών του ρωσικού ελικοπτέρου που κατέπεσε κοντά στη Νορβηγία

Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των επιβατών του ρωσικού ελικοπτέρου που κατέπεσε κοντά στη Νορβηγία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκε η σορός ενός εκ των οκτώ επιβατών του ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Mil Mi-8, που είχε εξαφανιστεί την Πέμπτη ανοικτά του νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, το κέλυφος του οποίου εντοπίστηκε χθες βορειοανατολικά του Χιρόντεν, σε βάθος 209 μέτρων.

Πρόκειται για την πρώτη σορό που εντοπίζεται μετά από την συντριβή του ελικοπτέρου. Ειδικότερα, η σορός εντοπίστηκε από υποθαλάσσιο μηχάνημα (μικρορομπότ) περίπου 130 μέτρα από το ελικόπτερο. Και οι οκτώ επιβάτες θεωρούνται νεκροί, όπως είχαν ανακοινώσει οι νορβηγικές υπηρεσίες διάσωσης την Κυριακή, ωστόσο οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στον εντοπισμό των υπολοίπων σορών των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Ρωσία, για πέντε μέλη πληρώματος και τρεις επιστήμονες, όλοι Ρώσοι.

Το ελικόπτερο, που έχει τη μόνιμη βάση του κοντά στο Μπάρεντσμπουργκ, αναφέρθηκε ως αγνοούμενο κατά την επιστροφή του από το Πιραμίντεν, μια άλλη πρώην μεταλλευτική κοινότητα του Σβάλμπαρντ που έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

Για την ανεύρεσή του είχαν αναπτυχθεί σημαντικά μέσα, περιλαμβανομένου ενός αεροπλάνου ναυτικής περιπολίας, δύο ελικοπτέρων και πολλών νορβηγικών σκαφών καθώς και ενός δανικού αεροσκάφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή