Στ. Θεοδωράκης: «Όλοι οι πολίτες πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη κίνηση αλλαγής»

Στ. Θεοδωράκης: «Όλοι οι πολίτες πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη κίνηση αλλαγής»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σχέση πολιτκής και δημοσιογραφίας, για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και για τα σχολικά του χρόνια, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να τολμήσουν τη μεγάλη αλλαγή.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν τα αλλάζουν οι άλλοι για εμάς. Τα αλλάζουμε εμείς. Όπως εγώ τόλμησα να κάνω μια μεγάλη κίνηση, έτσι θέλω όλοι οι πολίτες να σκεφτούν ότι οι ίδιοι πρέπει να κάνουν μια μεγάλη κίνηση αλλαγής. Όλοι μουρμουράμε για το πολιτικό σύστημα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Star. 

Ερωτηθείς για τον νέο φορέα σημείωσε ότι «σε λίγες μέρες θα μπορεί η ελληνική κοινωνία να εκλέξει τον αρχηγό του νέου κόμματος. Είναι κάτι εντελώς πρωτοποριακό, καθώς δεν έχει ξανασυμβεί ίσως πουθενά στον κόσμο να μην υπάρχει το κόμμα και να εκλέγεται αρχηγός, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για να συγκροτήσει το καινούριο κεντρώο κόμμα. Αντί να πάμε σε συνέδρια – πράγματα που είναι λίγο στημένα και προκαθορισμένα– πάμε σε μια ανοιχτή διαδικασία. Δηλαδή ο κάθε πολίτης με 3 ευρώ και την ταυτότητά του μπορεί να ψηφίζει για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού κόμματος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέτρεξε σε όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής του, την οικογένειά του, τις χαρές και τις δυσκολίες του, θυμήθηκε συμβουλές που του έχουν δώσει και ιστορίες που του έχουν διηγηθεί.

«Δεν πιστεύω στους αιώνιους πολιτικούς και δεν πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να πεθαίνει στην καρέκλα του πολιτικού. Προφανώς μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις και να υπάρχουν σοφά άτομα που πρέπει να παραμείνουν για πάντα στη Βουλή. Δεν είμαι ένας από αυτούς, και πιστεύω ότι μπαίνεις στη Βουλή για λίγα χρόνια με σκοπό να προσφέρεις και μετά να φύγεις. Αυτή ήταν η λογική της απόφασής μου και θα τολμούσα να σας πω και της θυσίας μου. Δηλαδή εγκατέλειψα την δημοσιογραφία, όταν τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά για εμένα. Αποφάσισα να τα εγκαταλείψω γιατί πίστεψα ότι μπορώ να πω αλήθειες στον κόσμο. Θεωρώ ότι είμαι ήδη μεγάλος για την πολιτική. Η χώρα πρέπει να κυβερνιέται από ανθρώπους από 40 μέχρι 50», σημείωσε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τον αρχηγό του νέου φορέα.

«Πες την άποψή σου. Έλα στις 12 Νοεμβρίου και διάλεξε αυτόν που θεωρείς καλύτερο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή