Η συγγνώμη και η αποκάλυψη του Κέβιν Σπέισι

Η συγγνώμη και η αποκάλυψη του Κέβιν Σπέισι

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Συγγνώμη ζήτησε την Κυριακή ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ Α΄ και Β΄ ανδρικού ρόλου, Κέβιν Σπέισι, ο οποίος εκτόξευσε τη φήμη του με τον ρόλο του Φρανκ Αντεργουντ στην τηλεοπτική σειρά House of Cards, για «την απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά του, ως αποτέλεσμα μέθης», απαντώντας στις κατηγορίες του ηθοποιού Αντονι Ραπ πως προέβη σε σεξουαλική επίθεση εναντίον του 31 χρόνια πριν, όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή, όταν το Buzzfeed δημοσίευσε άρθρο του Αντονι Ραπ στο οποίο ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο Σπέισι «προσπάθησε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του» έπειτα από ένα πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος στο διαμέρισμά του, το 1986. Ο Ραπ είχε γνωρίσει τον Σπέισι το 1986, όταν και οι δύο έπαιζαν σε ξεχωριστά θεατρικά έργα του Μπρόντγουεϊ. Ο Ραπ ήταν τότε παιδί ακόμα, ηλικίας 14 χρόνων, ενώ ο Σπέισι ήταν 26 χρόνων. Ο Ραπ δήλωσε πως πίστεψε πως ο Σπέισι προσπάθησε να τον «αποπλανήσει» αλλά ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει, καθώς κλείστηκε στο μπάνιο προτού φύγει εντελώς από το διαμέρισμα.

Ο Ραπ δήλωσε πως δεν είχε εξομολογηθεί, εδώ και χρόνια, το γεγονός σε κανέναν. Θεώρησε τον εαυτό του τυχερό που «δεν συνέβη κάτι χειρότερο». Ο ίδιος σκέφτηκε να επιλέξει τη νομική οδό, ωστόσο ελλείψει απτών αποδείξεων δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει κάτι. Ο Ραπ αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την αποκάλυψη τώρα, σε μια περίοδο κατά την οποία εκδηλώνεται σωρεία καταγγελιών από αρκετές γυναίκες εις βάρος του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση. «Βγήκα μπροστά με τη δική μου ιστορία, στηριζόμενος στους ώμους των πολλών θαρραλέων γυναικών και ανδρών που αποκαλύπτουν την αλήθεια, ώστε να εκπέμψω μία ακτίνα φωτός και ελπίζοντας πως θα φέρω την αλλαγή, όπως αυτοί το έκαναν για μένα», δήλωσε γραπτώς ο Ραπ.

«Δεν θυμάμαι»

Ο Κέβιν Σπέισι λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου προέβη σε εκτεταμένη δήλωση μέσω Twitter. Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως νιώθει «σοκαρισμένος» για το γεγονός, χωρίς ωστόσο να θυμάται τίποτα για το περιστατικό. Παράλληλα, προσέθεσε πως η κατηγορία του Ραπ τον ενθάρρυνε να μιλήσει και για άλλα πράγματα στη ζωή του και προέβη στην τολμηρή αποκάλυψη πως ο ίδιος είναι ομοφυλόφιλος.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τον Αντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι παραπάνω από σοκαρισμένος στο άκουσμα της ιστορίας. Ειλικρινά δεν θυμάμαι τη συνάντηση, έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από τότε. Αλλά εάν συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει ο ίδιος, του χρωστώ την πιο ειλικρινή συγγνώμη για τη βαθιά απαράδεκτη συμπεριφορά μου, ως απόρροια μέθης, και ζητώ συγγνώμη για τα συναισθήματα που περιγράφει πως κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια. Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να μιλήσω και για άλλα πράγματα στη ζωή μου. Ξέρω ότι υπάρχουν ιστορίες για μένα και κάποιες τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός ότι προσπαθώ να προστατεύσω όσο μπορώ καλύτερα την ιδιωτικότητά μου. Οπως ξέρουν και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι, στη ζωή μου είχα σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. Εχω αγαπήσει και είχα ερωτικές σχέσεις με άνδρες σε όλη μου τη ζωή, και επιλέγω τώρα να ζήσω ως ομοφυλόφιλος άνδρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω ανοικτά και με ειλικρίνεια, και αυτό αρχίζει με το να εξετάσω τη δική μου συμπεριφορά», έγραψε αναλυτικά ο Σπέισι στο Twitter.

Η απόφαση του Σπέισι να αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του δέχτηκε τα πυρά αρκετών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως ο Σπέισι προσπαθεί, με αυτόν τον τρόπο, να προβάλει την ομοφυλοφιλία ως ελαφρυντικό έναντι της κατηγορίας της σεξουαλικής παρενόχλησης κατά ανηλίκου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή