«Παράθυρο» χωρίς… ήλιο για το Παγκόσμιο

«Παράθυρο» χωρίς… ήλιο για το Παγκόσμιο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κριτήρια των επιλογών για τους 24 παίκτες που θα αναλάβουν την αποστολή πρόκρισης της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, η εφαρμογή του αθλητικού νόμου από την ΕΟΚ για τους διεθνείς που θα κληθούν, αλλά αναίτια δεν συμμετέχουν στα προκριματικά παιχνίδια και η ανοικτή πόρτα που υπήρχε και θα υπάρχει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναλύθηκαν εκτενώς στην παρουσίαση της νέας εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προβιβάστηκε σε θέση πρώτου προπονητή και ο Κώστας Μίσσας, ως καλός «στρατιώτης», θα συνεχίσει σε υποστηρικτικό ρόλο. Η ελληνική ομάδα, αρχής γενομένης με τους αγώνες κόντρα στη Μ. Βρετανία (στο Λέστερ, 24/11) και το Ισραήλ (στο Ηράκλειο, 27/11), είναι αναγκασμένη, λόγω της διαμάχης της FIBA με την αδιάλλακτη Ευρωλίγκα για τη δεσμευτική, επαγγελματική συμμετοχή των παικτών στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, να «κολυμπήσει» σε… αχαρτογράφητα νερά, με νέα σύνθεση και μικρά περιθώρια προετοιμασίας. Στις αρχικές επιλογές των Σκουρτόπουλου και Μίσσα έχουν συμπεριληφθεί 9 διεθνείς παίκτες που παίζουν με τις ομάδες τους στην Ευρωλίγκα και πιθανότατα δεν υπολογίζονται. Αν, όμως, κληθούν, η ΕΟΚ θα εφαρμόσει τον αθλητικό νόμο και τον κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, όπως προβλέπεται.

«Οι παίκτες έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα. Οι ομάδες δεν θα τους επιτρέψουν να παίξουν και για να αποφύγουν τον οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, οι σύλλογοι θα πουν ότι οι παίκτες δεν πάνε στην εθνική ομάδα. Υπάρχει ο αθλητικός νόμος που προβλέπει κάποια πράγματα για απουσία ενός παίκτη από την Εθνική, όταν έχει κληθεί. Ολες οι μεγάλες ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει ότι θα ακολουθήσουν τη FIBA. Είμαστε έτοιμοι για όλα και θέλουμε να βρεθεί η Εθνική στην ελληνική περιφέρεια», είπε ο γ. γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ενώ οι κλήσεις του τεχνικού επιτελείου θα γίνουν στις 18 Νοεμβρίου.

«Πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ των νικών για να τα μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στη δεύτερη φάση. Πάμε για το μάξιμουμ από την αρχή, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν τα περιθώρια. Δεν έχουμε άνεση να κοιτάμε πολύ μακριά», ανέφερε ο Σκουρτόπουλος, ενώ αιτιολόγησε τον αποκλεισμό των Αγραβάνη και Παππά στην εξωγηπεδική συμπεριφορά τους:

«Η μη κλήση να ήταν ένα μήνυμα απλά και τίποτα άλλο. Εχουν το θάρρος να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε, να εξηγήσουμε και να λυθεί εσωτερικά. Σ’ ένα επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Δεν άκουσα καν εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε στον αγώνα του Φάρου με τον Παναθηναϊκό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή