Δεν ενίσχυσε Τσίπρα η επίσκεψη στις ΗΠΑ

Δεν ενίσχυσε Τσίπρα η επίσκεψη στις ΗΠΑ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Η εκτίμηση των πολιτών για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μάλλον αρνητική, ενώ γενικότερα το αίσθημα απαισιοδοξίας παραμένει κυρίαρχο.

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, το 46,5% των πολιτών πιστεύει ότι το ταξίδι και οι συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση δεν είναι προς όφελος της χώρας, ενώ θετικά τα αποτιμά το 31%. Παράλληλα, το 47,5% των πολιτών εκτιμά ότι το ταξίδι αυτό δεν ενίσχυσε το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού, ενώ το 43,5% εκτιμά το αντίθετο.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 31% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ενωση Κεντρώων με 3%. Στην παράσταση νίκης, η επικράτηση της Ν.Δ. είναι συντριπτική, καθώς το 65,5% των πολιτών εκτιμά ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές με μόλις το 19,5% να εκτιμά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία εξακολουθούν να διακατέχουν τους πολίτες. Ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης εμφανίζονται μόλις σε ποσοστό 6,5%. Το 33,5% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές. Η μεγάλη πλειοψηφία, ωστόσο, το 56% των πολιτών, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τις κυβερνητικές επιδόσεις και, ταυτόχρονα, πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.

Στη γενική εκτίμηση για την πορεία της χώρας και τις προοπτικές που διαμορφώνονται, οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 75,5% την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, με μόλις το 16,5% να θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή. Και από τη μεγάλη εικόνα στη μικρή, την εκτίμηση των πολιτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες: Το 50% πιστεύει ότι μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερέψει. Το 37% βλέπει μια εικόνα στασιμότητας, λέγοντας ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει. Το 12% πιστεύει ότι μάλλον ή σίγουρα θα βελτιωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή