Newsletter

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρυσό συμβόλαιο

Με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins συνεχίζει τη συνεργασία της η συγγραφέας Σάρα Πίνμπορο του μπεστ σέλερ «Πίσω από τα μάτια της», το οποίο στην Ελλάδα εκδίδει ο Ψυχογιός, με μια αστρονομική για τα σημερινά δεδομένα αμοιβή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πίνμπορο έκλεισε μια «εξαψήφια» συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο, που ανήκει στους πέντε μεγαλύτερους αγγλόφωνους οίκους του κόσμου, για τα τρία επόμενα μυθιστορήματά της, ένα από τα οποία είναι το «Cross her heart», το οποίο θα εκδώσει ο HarperCollins τον Μάιο του 2018.

Συναντήσεις… μυστηρίου

Στην παγκόσμια αστυνομική λογοτεχνία είναι αφιερωμένος ο Νοέμβριος στα καταστήματα Public, αρχίζοντας από αύριο με την επίσκεψη του Σουηδού συγγραφέα Αρνε Νταλ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος, με τίτλο «Μουσικές καρέκλες», στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (9 μ.μ. στο Public Συντάγματος). Στον ίδιο χώρο θα βρεθεί στις 27 Νοεμβρίου ο βραβευμένος Στιούαρτ Νέβιλ από την Ιρλανδία, ενώ στις 11 του μήνα ο Βρετανός Αντριου Λέιν θα μιλήσει με το κοινό και τον μεταφραστή Ανδρέα Μιχαηλίδη για τον δικό του νεαρό Σέρλοκ Χολμς, στο θέατρο «Μικρό Παλλάς». Τέλος, ο δημιουργός του ντετέκτιβ Κλουζ, Γίργκεν Μπανσέρους, θα συναντήσει τους αναγνώστες του στα Public Κατερίνης (29/11), Σερρών (30/11) και Θεσσαλονίκης (2/12).

Βίβλος, Χάρι Πότερ, πόλεμος

O Xάρι Πότερ, η Βίβλος και ένα εγχειρίδιο για την τέχνη του πολέμου γραμμένο στην Κίνα πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους τίτλους που εξαφανίζονται πιο συχνά από τα ράφια της δημόσιας βιβλιοθήκης του Κάνσας Σίτι. Αρκετά ανακαλύπτονται αργότερα σε λάθος σημεία και λιγότερα αποδεικνύεται ότι έχουν πράγματι απομακρυνθεί από τον χώρο, παρά τους προηγμένους αντικλεπτικούς μηχανισμούς. Το πρόβλημα αφορά κυρίως δημοφιλείς τίτλους, όπως τα μυθιστορήματα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, κανένας όμως δεν γνωρίζει σε τι οφείλεται η συστηματική εξαφάνιση της Βίβλου (η οποία διατίθεται δωρεάν σε εκκλησίες και άλλα ιδρύματα) ή της «Τέχνης του πολέμου» του Σουν Τσου. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις των βιβλιοθηκάριων, κάποιοι επισκέπτες κρύβουν εσκεμμένα τα βιβλία που θεωρούν ότι δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, όπως τίτλους με θέμα τη μαγεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή