Και πάλι στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Και πάλι στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιστροφή του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στη φυλακή ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με τις μίζες στα εξοπλιστικά σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του πρότερου εντίμου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Εκτός από τον πρώην υπουργό που καταδικάστηκε και στη βαρύτερη ποινή, 19 χρόνια κάθειρξη και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, στις φυλακές οδηγήθηκαν έστω και για λίγο χρονικό διάστημα άλλοι οκτώ από τους συνολικά 15 καταδικασθέντες.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος από την ποινή τους και αναμένεται σύντομα να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να αποφυλακιστούν.

Μεταξύ αυτών η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρις ότου διευκρινιστεί τί υπόλοιπο ποινής έχουν.

Επίσης στην ίδια κατηγορία – οδηγούνται στη φυλακή, αλλά θα αποφυλακιστούν σύντομα – ανήκουν και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης ,Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στη φυλακή οι Κων. Αντωνιάδης που δεν έχει εκτίσει καθόλου ποινή, αλλά βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ο Ιωάννης Σμπώκος που ήδη εκτίει και άλλη ποινή, πλην της κάθειρξης 8 ετών που του επέβαλε το δικαστήριο, καθώς έχει καταδικαστεί για άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε ισόβια.

Σε ότι αφορά την λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, στην οποία το δικαστήριο επέβαλε τη βαρύτερη μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταδικάζοντάς την σε 12 χρόνια, δεν οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή, λόγω του ότι είχε εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και ήταν έξω με υπ’ όρων απόλυση.

Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο αποφάσισε αντί της φυλακής να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και να πάει φυλακή μόνον αν παραβιάσει τον συγκεκριμένο όρο.

Εκτός φυλακής με βάση τη δικαστική απόφαση έμειναν οι καταδικασθέντες Νίκος Ζήγρας, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζάς, Γκούντρουν Μολντενάουερ – Τσοχατζοπούλου, που είχαν μικρότερες ποινές για τις οποίες όμως αποφασίστηκε να μετατραπούν σε χρηματικές και να καταβληθούν σε 36 δόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή