Η καταγγελία στερεί το ειδικό βραβείο Emmy από τον Κέβιν Σπέισι

Η καταγγελία στερεί το ειδικό βραβείο Emmy από τον Κέβιν Σπέισι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ειδικό βραβείο Emmy αποφάσισε να μην απονείμει στον γνωστό ηθοποιό, Κέβιν Σπέισι, η Διεθνής Τηλεοπτική Ακαδημία μετά την καταγγελία του επίσης ηθοποιού Αντονι Ραπ, σύμφωνα με την οποία, το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε πάρτι στο διαμέρισμά του.

Η Ακαδημία επρόκειτο να απονείμει το ειδικό βραβείο στον ταλαντούχο ηθοποιό στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Το βραβείο απονέμεται διαχρονικά σε όσους με τα «δημιουργικά επιτεύγματά τους έχουν συνεισφέρει στη ποιότητα της τηλεοπτικής παραγωγής παγκοσμίως», ενώ ανάμεσα στους προγενέστερους βραβευθέντες ήταν οι Steven Spielberg, Downton Abbey, Julian Fellowes και Simon Cowell.

Υπενθυμίζεται μετά την καταγγελία του Αντονι Ραπ η Netflix Inc's ανακοίνωσε το τέλος της σειράς «House of Cards» μετά την προβολή της έκτης σεζόν τον Ιούνιο του 2018, στην οποία ο Σπέισι υποδύεται τον Φρανκ Αντεργουντ.

Από την πλευρά του ο Σπέισι δήλωσε τα εξής: «Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι εντελώς τρομοκρατημένος με αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι την συνάντηση, καθώς πρέπει να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο αν συμπεριφέρθηκα έτσι όπως περιέγραψε, ζητώ μία ειλικρινή συγνώμη για την απαράδεκτη- ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μέθης. Επίσης λυπάμαι για όλα αυτά τα συναισθήματα, που όπως ανέφερε κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η ιστορία μου δίνει κουράγιο για να μιλήσω και για άλλα πράγματα σχετικά με την ζωή μου.

Γνωρίζω πως έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες εκεί έξω για μένα, μερικές από τις οποίες έχουν «πυροδοτηθεί» από το γεγονός πως προστατεύω πολύ καλά την ιδιωτική μου ζωή. «Οπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου φίλοι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Εχω αγαπήσει και είχα ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς».

Με πληροφορίες από BBC και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή