Πέντε Αργεντίνοι και μια Βελγίδα στα θύματα της επίθεσης στο Μανχάταν – Τραμπ: αυστηρότεροι έλεγχοι στους ξένους

Πέντε Αργεντίνοι και μια Βελγίδα στα θύματα της επίθεσης στο Μανχάταν – Τραμπ: αυστηρότεροι έλεγχοι στους ξένους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε πολίτες της Αργεντινής είναι ανάμεσα στους οκτώ ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Μανχάταν, κατά την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Τα θύματα «κατάγονταν από το Ροσάριο» και ανήκαν «σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει (στη Νέα Υόρκη) για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην πολυτεχνική σχολή» της πόλης αυτής, 300 χλμ. βόρεια του Μπουένος Άιρες, διευκρίνισε το ΥΠΕΞ της Αργεντινής σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Επίσης μια υπήκοος Βελγίου είναι ανάμεσα στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, γνωστοποίησε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς. «Μετά βαθιάς μου λύπης ανακοινώνω ότι υπάρχει ένα θύμα από το Βέλγιο στο Μανχάταν, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους φίλους» του θύματος, ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Ο βέλγος ΥΠΕΞ διευκρίνισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι το θύμα είναι «μια γυναίκα από το Ρουλέρς της δυτικής Φλάνδρας, που επισκεπτόταν την πόλη (της Νέας Υόρκης) συνοδευόμενη από την αδελφή της και τη μητέρα της».

Τραμπ: Ακόμη αυστηρότεροι έλεγχοι στους ξένους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι διέταξε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα ελέγχου των αλλοδαπών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, μερικές ώρες μετά τη διάπραξη μιας επίθεσης η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι ένδεκα στη Νέα Υόρκη.

«Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων» των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος.

Την «αλληλεγγύη του προς τη Νέα Υόρκη» εκφράζει ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω Twitter την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «ο αγώνας μας για την ελευθερία μάς ενώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε», μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Υόρκη.

«Εκφράζω τη συναισθηματική φόρτιση και την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς τη Νέα Υόρκη και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η οποία στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή