Το αποτύπωμα που πρόδωσε τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου

Το αποτύπωμα που πρόδωσε τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να οδήγησε στη γρήγορη εξιχνίαση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου. Οπως είχε πρώτη αποκαλύψει η «Κ», το αποτύπωμα του υπόπτου ταυτίστηκε με εκείνο που είχε ανιχνευθεί σε πειστήρια της ένοπλης συμπλοκής μεταξύ Αλβανών, την 20ή Σεπτεμβρίου στην Καλλιθέα.

Ηδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο του δικηγόρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έστρεψαν τις έρευνές τους στο συμβάν της πλατείας Δαβάκη, ανέκριναν τους πρωταγωνιστές του και κατέληξαν στην ταυτότητα του ενός από τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Το πρωί του Σαββάτου, ο ύποπτος προσήχθη μαζί με ομοεθνείς του στο κτίριο της ΓΑΔΑ και ανακρινόμενος ομολόγησε την ανάμειξή του στον φόνο. Συνελήφθη και έκτοτε κρατείται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση ενημερωνόταν διαρκώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Χθες, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι ο συλληφθείς είναι 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετά τον φόνο είχε καταφύγει σε καταυλισμό Ρομά στον νομό Αχαΐας. Φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν ταυτοποιήσει και τον δεύτερο ύποπτο. Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, έχει ήδη διαφύγει στη χώρα του.

Ισχυρές ενδείξεις προέκυψαν και σε ό,τι αφορά τους ηθικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας, τους ανθρώπους δηλαδή που έδωσαν εντολή στους δύο αλλοδαπούς να επισκεφθούν τον δικηγόρο στο γραφείο του, προκειμένου να του μεταφέρουν απειλητικό-εκβιαστικό μήνυμα εκ μέρους τρίτου. Πρόκειται για Αλβανούς εγκλείστους των φυλακών Κορυδαλλού που έχουν συνδεθεί με την απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου δικηγόρου, του 62χρονου Γιώργου Αντωνόπουλου, το φθινόπωρο του 2014 στην Πεντέλη. Οι τρεις ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να ανακριθούν, ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταθέσεις στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έδωσε και ο δικηγόρος και θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του 2014 Γιώργος Αντωνόπουλος.

Οπως αποκάλυψε η «Κ» με σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων, η δολοφονία του Ζαφειρόπουλου σχετίζεται με την επικείμενη δίκη για το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του Αντωνόπουλου, με κατηγορουμένους τους δύο από τους τρεις προαναφερθέντες Αλβανούς εγκλείστους στον Κορυδαλλό και τον επιχειρηματία και εκπρόσωπο της εταιρείας Energa. Ενόψει της δίκης, υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα άτυπες επαφές μεταξύ των παραγόντων της. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ως συνήγορος ενός από τους κατηγορουμένους, πιθανολογείται ότι υπήρξε μέρος της άτυπης διαπραγμάτευσης και δέκτης πιέσεων και απειλών, με την πλέον τραγική κατάληξη. Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή