Διαγωνισμός για καινοτόμες κοινωνικές επιχειρήσεις από το Chivas Venture

Διαγωνισμός για καινοτόμες κοινωνικές επιχειρήσεις από το Chivas Venture

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αναζήτηση και ενίσχυση της επόμενης γενιάς startups που επιδιώκουν το επιχειρηματικό αλλά και το κοινωνικό έργο, το Chivas Venture προσκαλεί για δεύτερη χρονιά τους Ελληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 13 Νοεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα, για να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους και να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί ένας νικητής, στον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στο αποκλειστικό πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά στο Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Skoll Centre του Saïd Business School. Για 3 ημέρες οι φιναλίστ startup επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, να συμμετάσχουν σε workshops και να εμπνευσθούν από παγκόσμιους ειδήμονες για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει online ψηφοφορία 3 εβδομάδων όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το κοινό και όπου μετά τα αποτελέσματα της οποίας θα διαμοιραστεί το ποσό των πρώτων 200.000 δολαρίων από τη χρηματοδότηση.

Το Chivas Venture 2018 θα ολοκληρωθεί μετά μια σειρά παρουσιάσεων στον τελικό του διαγωνισμού, όπου και θα διανεμηθεί το υπόλοιπο ποσό από το 1 εκατ. δολάρια της χρηματοδότησης. Τη βεβαιότητα ότι και στον φετινό διαγωνισμό η ελληνική συμμετοχή θα ξεχωρίσει και θα μας εκπροσωπήσει επάξια στον παγκόσμιο τελικό εκφράζει με δήλωσή του στην «Κ» ο Ciryl Claquin εκ μέρους του Chivas Regal. «Το Chivas Venture εμπνέει τους κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να δουν θετικές αλλαγές γύρω τους. Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε τον διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture το 2014. Εκτοτε, πάνω από 6.000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του 1 εκατ. δολαρίων», τονίζει ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή