Τσάμπιονς Λιγκ: Ντέρμπι των πρωτοπόρων στη Νάπολι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντέρμπι των πρωτοπόρων στη Νάπολι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντέρμπι των πρωτοπόρων Ιταλίας και Αγγλίας, δηλαδή το Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι δεσπόζει στο αποψινό πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, στη «ρεβάνς» του 2-1 πριν από δύο εβδομάδες στο Μάντσεστερ. Την ίδια ώρα, ο ΑΠΟΕΛ έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη Βεστφαλία.

Η Σίτι έχει το απόλυτο σε τρία ματς ώς τώρα, αλλά η Νάπολι φιλοδοξεί να σπάσει το σερί της βασιζόμενη στην πίεση που ασκεί σε όλο το γήπεδο.

«Πρέπει να τους σπρώξουμε στα βαθιά νερά, διαφορετικά στο μισάωρο θα προηγούνται ήδη με ένα-δύο γκολ διαφορά», προειδοποίησε ο τεχνικός των Ναπολιτάνων Μαουρίτσιο Σάρι. Χαρακτήρισε, μάλιστα, πλέον επικίνδυνο παίκτη των Αγγλων τον… τερματοφύλακά τους, εξηγώντας ότι ο Εντερσον είναι ικανός να δημιουργήσει εξαιρετικές αντεπιθέσεις με τις ακριβείς του πάσες πολλών δεκάδων μέτρων.

Σημειώνεται ότι κατ’ εντολήν της Νάπολι όλοι οι προσερχόμενοι στο γήπεδο απόψε –τόσο οι φίλοι των «Παρτενοπέι» όσο και αυτοί των «Σίτιζενς» αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ– θα πρέπει να μην έχουν ζώνες στα παντελόνια τους! Το έκτακτο αυτό μέτρο, που έχει εξοργίσει τους Αγγλους οπαδούς, επιβάλλεται λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Νάπολι προ 15νθημέρου στο Μάντσεστερ, χρησιμοποιώντας για όπλο τις ζώνες τους. Στο Ντόρτμουντ η Μπορούσια υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τον πρωταθλητή Κύπρου. Αφενός, η γερμανική ομάδα καίγεται για τη νίκη, έχοντας μόλις έναν βαθμό σε τρεις αγώνες, όσο και ο ΑΠΟΕΛ δηλαδή, αφετέρου το κυπριακό σωματείο διάγει ταραγμένη περίοδο: Σε επτά αγώνες στο πρωτάθλημα έχει μόνο 11 βαθμούς, ο προπονητής Γιώργος Δώνης υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του που δεν έγινε αποδεκτή, και η ομάδα πορεύεται με πολλούς τραυματισμούς, τελευταίος των οποίων ήταν αυτός του δεξιού μπακ Ζίφκο Μιλάνοφ.

Στον ίδιο όμιλο γίνεται και το άλλο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, μεταξύ της Τότεναμ και της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην ιστορία της «βασίλισσας» της Ευρώπης που θα αγωνιστεί στον λεγόμενο

«Ναό του Ποδοσφαίρου», το Γουέμπλεϊ. Ο Χάρι Κέιν, που φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ρεάλ, επιστρέφει από τον τραυματισμό του και θα είναι το μεγάλο όπλο των Λονδρέζων απέναντι σε μια Ρεάλ που διψά για εξιλέωση μετά την ήττα-σοκ από τη Χιρόνα στο πρωτάθλημα. Από τα άλλα αποψινά παιχνίδια ενδιαφέρον θα έχουν ακόμη η αναμέτρηση της εκπληκτικής φέτος Μπεσίκτας με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονακό και η κόντρα της Πόρτο με τη Λειψία στην Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή