Κατά συρροήν δολοφόνος διαμέλιζε θύματα στην Ιαπωνία

Κατά συρροήν δολοφόνος διαμέλιζε θύματα στην Ιαπωνία

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα προχώρησε η αστυνομία του Τόκιο, λίγες ώρες αφότου εντόπισε ανθρώπινα μέλη εννέα πτωμάτων στο διαμέρισμά του στην πόλη Ζάμα, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας NHK ανέφερε πως η αστυνομία είχε εξαρχής επιδοθεί στην εξιχνίαση της εξαφάνισης μιας 23χρονης κοπέλας, που είχε αναρτήσει διαδικτυακά ένα μήνυμα με το οποίο έψαχνε κάποιον ώστε να αυτοκτονήσουν από κοινού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 27χρονος Τακαχίρο Σιραΐσι είδε το μήνυμα της κοπέλας και ενδιαφέρθηκε να έρθει σε επαφή μαζί της. Υλικό κάμερας ασφαλείας από κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό έδειξε τον Σιραΐσι να περπατά μαζί με την αγνοούμενη κοπέλα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τακαχίρο Σιραΐσι ομολόγησε πως ήταν ο ίδιος που δολοφόνησε ένα άτομο, το οποίο ακρωτηρίασε και έκρυψε μέλη σε ένα φορητό ψυγείο με άμμο για γάτες. Το άτομο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η 23χρονη κοπέλα, την οποία σκότωσε λίγο μετά τη γνωριμία τους.

Ωστόσο, το όνομα, η ηλικία και το φύλο του θύματος δεν έχουν επισήμως γνωστοποιηθεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προσπάθησα να κρύψω το πτώμα του ατόμου που σκότωσα. Το διαμέλισα στο μπάνιο και πέταξα ορισμένα μέλη στα σκουπίδια», ομολόγησε ο ίδιος στην αστυνομία, σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Kyodo News.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο διαμέρισμα του Σιραΐσι αποκάλυψε ένα φορητό ψυγείο που περιείχε δύο κεφάλια, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο βρέθηκαν μέλη από επτά ακόμη πτώματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NHK. Τα άτομα που δολοφονήθηκαν ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ εκτιμάται πως τα πτώματα τους πρέπει να βρίσκονταν στο διαμέρισμα ήδη από τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα, υπήρξαν μαρτυρίες από τους γείτονες του Σιραΐσι πως είχαν παρατηρήσει να εξέρχεται μία αποκρουστική μυρωδιά από το διαμέρισμά του, χωρίς ωστόσο να ενδιαφερθούν να προβούν σε κάποια καταγγελία. Το πρακτορείο Kyodo News αναφέρει πως στο διαμέρισμα του Σιραΐσι βρέθηκε και ένα πριόνι, το οποίο, πιθανότατα, χρησιμοποιήθηκε για το διαμελισμό των πτωμάτων.

Η εγκληματικότητα

Τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα θεωρούνται σπάνια στην Ιαπωνία, η οποία έχει έναν από τους μικρότερους δείκτες εκδήλωσης ανθρωποκτονιών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα. Σύμφωνα με δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 2014 υπολογίστηκε πως διαπράχθηκαν στην Ιαπωνία 0,3 ανθρωποκτονίες με δόλο ανά 100.000 ανθρώπους, ενώ στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τις 4,4 ανθρωποκτονίες. Επισήμως, η εγκληματικότητα στην Ιαπωνία σημειώνει σταθερή πτώση, γεγονός που ωθεί την ιαπωνική αστυνομία, σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες, να απασχολεί επιπλέον προσωπικό σε υποθέσεις ελασσόνων παραβάσεων λόγω έλλειψης σοβαρών εγκληματικών υποθέσεων.

Ωστόσο, πρόσφατα έχει σημειωθεί μια σειρά από ειδεχθή διακεκριμένα εγκλήματα τα οποία έχουν τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο. Τον Ιούλιο του 2016, 27χρονος πρώην εργαζόμενος σε κέντρο αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες δολοφόνησε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 20 με μαχαίρι, υπόθεση που θεωρείται η πιο μαζική δολοφονική επίθεση στην Ιαπωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένας άνδρας συνελήφθη για τη δολοφονία της γυναίκας του και των πέντε παιδιών του, αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι τους, ενώ το 2015 ένας άνδρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων συγγενών και γειτόνων, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή