Αίτηση διαζυγίου από τον Ακη Τσοχατζόπουλο κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη

Αίτηση διαζυγίου από τον Ακη Τσοχατζόπουλο κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ολοκλήρωση της έκδοσης της απόφασης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών που αναμένεται σήμερα καθώς το δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει αν θα δημευθούν τελεσίδικα υπέρ του δημοσίου ακίνητα και λογαριασμοί του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορουμένων του, η Βικυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, γνωστοποίησε με προσωπική της δήλωση μέσω του συνηγόρου της, την πρόθεση της να δρομολογήσει διαδικασίες διαζυγίου με τον πρώην υπουργό.

Η δήλωση της κυρίας Σταμάτη έχει ως εξής:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τσοχατζόπουλου». Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει.

Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε.

Η ποινή εκτελέστηκε. Το ανωτέρω δελτίο Τύπου εδόθη εντολή στη δικηγορική εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΗΝΟΣ από την κ. Βίκυ Σταμάτη να αποσταλεί ενώ ταυτόχρονα στην εν λόγω εταιρεία εδόθη εντολή από την κ. Βίκυ Σταμάτη για το χειρισμό της υποθέσεως διαζυγίου της ίδιας.»

Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της αποφάσεως ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή καθώς καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν και άλλοι οκτώ από τους καταδικασθέντες μεταξύ των οποίων η Βίκυ Σταμάτη – δεν είναι παρούσα στο δικαστήριο οπότε η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει άλλη ημέρα- και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου αλλά και οι δύο για μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου προσμετρηθεί ο χρόνος της ποινής που έχουν εκτίσει και αποφυλακιστούν.

Στη φυλακή θα παραμείνει και ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Σμπώκος, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη αλλά εκτίει άλλη ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Επίσης δεν θα επιστρέψει στις φυλακές η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια αλλά έχει εκτίσει την ποινή που προβλέπει ο νόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή