Ανοδος στο Χ.Α. με όχημα τις τράπεζες

Ανοδος στο Χ.Α. με όχημα τις τράπεζες

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μια περίοδο επενδυτικής απραξίας στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, το Χρηματιστήριο με σηματωρό τον τραπεζικό κλάδο δείχνει να αφυπνίζεται, με αποτέλεσμα κατά τις τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις να έχουν επιστρέψει κεφάλαια ύψους 1,4 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, που έφθασε τα 52,45 δισ. ευρώ. Στη χθεσινή τρίτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος με κέρδη 3,9% ώθησε τον Γενικό Δείκτη στις 767,07 μονάδες, επίπεδα που είχε συναντήσει τελευταία φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, καταγράφοντας ημερήσια κέρδη 1,02%. Ηδη η Αθήνα από την αρχή του 2017 ενισχύεται 19,17%, ενώ στις τρεις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις η άνοδος του Γενικού Δείκτη ανέρχεται στο 3,76%.

Η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών οφείλεται στην επανεμφάνιση των αγοραστών που είχαν παραμείνει εκτός αγοράς στις συνεδριάσεις του Οκτωβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα το ελληνικό Χρηματιστήριο να υστερήσει σε σχέση με το ανοδικό κύμα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στη Νέα Υόρκη. Επίσης, θετικά επιδρούν οι εκτιμήσεις ότι η τρίτη αξιολόγηση ίσως κλείσει μέχρι και το τέλος της χρονιάς, αν και παραμένει υψηλός ο αριθμός των προαπαιτουμένων που πρέπει να εφαρμοσθούν μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2017, οπότε συνεδριάζει το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς.

Η αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε και έφθασε το επίπεδο των 64,602 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να διαμορφώνεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Στις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο, 7,55%, σημείωσε ο τίτλος της Attica Bank και ακολούθησε η Eurobank με κέρδη 5,56% και κλείσιμο στα 0,74 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα (4,23% με κλείσιμο στα 0,296 ευρώ), η Τράπεζα Πειραιώς (3,24% με κλείσιμο στα 2,55 ευρώ) και η Alpha Bank (2,92% με κλείσιμο στο 1,76 ευρώ).

Σε άλλες εμποροβιομηχανικές μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 26, εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ, που ενισχύθηκε 2,7%, και ακολούθησε ο ΟΤΕ με κέρδη 2,35% και κλείσιμο στα 10,44 ευρώ και στη συνέχεια βρέθηκαν οι τίτλοι της Aegean, του ΑΔΜΗΕ, της Motor Oil και της Viohalco. Αντιθέτως, με πτώση 2,06% έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της Folli Follie και διαμορφώθηκε στα 17,61 ευρώ και ακολούθησε η μετοχή του Jumbo, με πτώση 1,30% και κλείσιμο στα 13,62 ευρώ και ο τίτλος της Γρ. Σαράντης, που υπέστη απώλειες 0,9%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή