Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάρτυρες ζητεί η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό βίας στους χώρους του. Είναι εύκολο να βρει, μέσα στο καθεστώς τρόμου που επικρατεί στο ίδρυμα, μετά τα συνεχή επεισόδια;

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η πρυτανεία του ΟΠΑ αναφέρει ότι «την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο. Διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη ενέργεια, δέχθηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Μαύρες στιγμές

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ. Καθηγητές που μίλησαν στην «Κ» συνέδεσαν τα επεισόδια με εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν «καταλάβει» χώρο εντός του ιδρύματος.

Τα γεγονότα αυτά μεταδίδουν στην κοινή γνώμη μια κακή εικόνα για το ΟΠΑ και επισκιάζουν τις πολύ καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις του ιδρύματος.

Ενδεικτικά, στη διεθνή λίστα κατάταξης πανεπιστημίων US News Best Global Universities Subject Rankings 2018, το ΟΠΑ κατατάχθηκε στην 181η θέση στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων».

Στην κατάταξη του 2017, το ΟΠΑ ήταν στην 195η θέση. Η λίστα φέτος κατέταξε 1.375 ΑΕΙ σε 22 πεδία. Με αφορμή τη διάκριση, ο πρύτανης του ΟΠΑ Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε ότι «η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για ακόμη μία φορά, είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας των μελών του, συχνά σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες. Αν επιτύχουμε να εξαλείψουμε αντιξοότητες και να αμβλύνουμε δυσκολίες, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα και η διεθνής αναγνώριση υψηλότερη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή