Χιμένεθ: «Ελπίζω να μην ξυπνήσει τώρα η Μίλαν»

Χιμένεθ: «Ελπίζω να μην ξυπνήσει τώρα η Μίλαν»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε πέρυσι σε έναν απαιτητικό αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, ωστόσο η αποψινή βραδιά υπογραμμίζει και «επισήμως» πως η Ενωση επέστρεψε εκεί όπου ανήκει· στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, αντίπαλη με σπουδαία μεγέθη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερους από 45.000 οπαδούς στο πλευρό της φιλοξενώντας απόψε τη Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο (20.00) και είναι δεδομένο πως θέλει να υπενθυμίσει σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη πως ήρθε για να μείνει. Η παράδοση σε εντός έδρας αγώνες με την ιταλική ομάδα, όσο και να φαίνεται περίεργο είναι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς οι «ροσονέρι» όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον Δικέφαλο σε αθηναϊκό έδαφος, αλλά δεν έχουν καταφέρει και να σκοράρουν στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των αποψινών «μονομάχων» διεξήχθη στο «Νίκος Γκούμας» το 1994 για το Τσάμπιονς Λιγκ και το τελικό 0-0 άφησε περισσότερο παραπονεμένη την ΑΕΚ, που είχε και ακυρωθέν γκολ σε προσπάθεια του Δημήτρη Σαραβάκου. Στη δεύτερη συνάντησή τους στην Αθήνα το 2006, η ΑΕΚ με γκολ του Ζούλιο Σέζαρ είχε κερδίσει 1-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσία 60.000 οπαδών της στο ΟΑΚΑ. Τον αγώνα του 2006, μάλιστα, θυμήθηκε και η UEFA, που έκανε ειδικό αφιέρωμα στην ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας πως «γύρισε πιο δυνατή από ποτέ», φιλοξενώντας συνεντεύξεις του Πέτρου Μάνταλου, του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του επιφανούς φιλάθλου της ομάδας και συλλέκτη σπάνιων αντικειμένων που αφορούν στην ιστορία της ΑΕΚ, Αλέξανδρου Μαργαρίτη.

Ως «θηρίο που κοιμάται» χαρακτήρισε τη Μίλαν ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, προσθέτοντας χιουμοριστικά πως «ελπίζουμε να μην ξυπνήσει με εμάς», ενώ αναφερόμενος στην απουσία του Πέτρου Μάνταλου, σχολίασε πως «οι μεγάλες ομάδες πρέπει να βρίσκουν λύση στις απουσίες». Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Χιμένεθ, ο προπονητής της Μίλαν, Βιτσέντζο Μοντέλα, τόνισε: «Εύχομαι να κοιμάται αύριο (σ.σ. σήμερα) η ΑΕΚ». Σχολιάζοντας τα προτερήματα των «κιτρινόμαυρων», σχολίασε πως η ΑΕΚ είναι μια γρήγορη και δυναμική ομάδα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσει στην επιτυχημένη ευρωπαϊκή πεπατημένη του 3-5-2. Ο Γιάννης Ανέστης θα είναι τερματοφύλακας και στην άμυνα οι Βράνιες, Τζανετόπουλος ή Τσόσιτς και Μπακάκης. Γιάκομπ Γιόχανσον και Αντρέ Σιμόες θα είναι στη μεσαία γραμμή της ομάδας και μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα έχουν αυξημένο ρόλο, δεδομένου ότι ο Σουηδός και ο Πορτογάλος είναι ο δεύτερος και ο τρίτος αρχηγός της ΑΕΚ αντίστοιχα, πράγμα σημαντικό μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου. Γκάλο και Λόπες θα έχουν την αριστερή και τη δεξιά πλευρά, ενώ τρεις εκ των Αραούχο, Χριστοδουλόπουλου, Λιβάγια, Αϊντάρεβιτς και Μπακασέτα θα αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ. Εκτός λόγω τραυματισμού είναι πέραν του Μάνταλου και o Κλωναρίδης.

Στον άλλο αγώνα, η Ριέκα υποδέχεται στην Κροατία την Αούστρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή