Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της δικηγόρου

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της δικηγόρου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίθεση σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη καταδικάζει η Ενωση Διοικητικών Δικαστών.

Παράλληλα, απαιτεί την άμεση σύλληψη των δραστών και καλεί την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία όλων των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η επίθεση σε βάρος της δικηγόρου σημειώθηκε την ώρα που περίπου 40 χρυσαυγίτες βρίσκονταν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι από το εφετείο και μοίραζαν «τρικάκια» για την επέτειο της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, πριν από τέσσερα χρόνια στο Νέο Ηράκλειο, όταν κάποια γυναίκα τους φώναξε φασίστες μέσα από λεωφορείο.

Τότε, περίπου 15 από τους συγκεντρωθέντες, πέρασαν απέναντι που ήταν η στάση των λεωφορείων και χτύπησαν την δικηγόρο, ενώ τραυματισμό δήλωσε μια αρχιτέκτων και μια καθηγήτρια ιταλικών που ήταν και αυτές στη στάση.

Η Ασφάλεια Αττικής αναζητά στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που φέρεται ότι ήταν από τους πρωτεργάτες της βίαιης επίθεσης και αναγνωρίστηκε από τη δικηγόρο, με βάση φωτογραφίες που της έδειξαν ως το άτομο που την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη αναζητήθηκε από κλιμάκια αστυνομικών στο σπίτι του και σε σημεία που συχνάζει, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή