Ευρωλίγκα: Νέα προσπάθεια για νίκη εκτός έδρας ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Νέα προσπάθεια για νίκη εκτός έδρας ο ΠΑΟ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τρίτη απόπειρα του Παναθηναϊκού Superfoods για τη διεκδίκηση της πρώτης νίκης του, μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο και στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, θα γίνει σήμερα (21.00) στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», όπου οι Βάσκοι φίλαθλοι της Μπασκόνια εξάντλησαν τα εισιτήρια και επιζητούν νέα αρχή της ομάδας τους στη διοργάνωση. Η Μπασκόνια αγνοεί τη νίκη στις 4 πρώτες αγωνιστικές, αντικατέστησε τον τεχνικό Πάμπλο Πριχιόνι με τον Πέδρο Μαρτίνεθ, δεν θα έχει στην 12άδα της τον Αμερικάνο Τζόρνταν Μακ Pέι (τραυματισμός στον ώμο) και φιλοδοξεί να αρχίσει τη βαθμολογική αντεπίθεσή της με πρώτο «θύμα» τον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδος.

«Αυτό το 0-2 που έχουμε εκτός έδρας μπορεί να αποτελέσει τελικά και έξτρα κίνητρο. Πάντα θέλουμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά το να ηττηθείς αυτή την εποχή εκτός από την Μπαρτσελόνα ή την ΤΣΣΚΑ είναι και φυσιολογικό. Υστερα από τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Στα δεκαεπτά πρώτα παιχνίδια, τα έντεκα είναι εκτός έδρας», είπε ο Τσάβι Πασκουάλ που γνωρίζει τον Μαρτίνεθ από το ισπανικό πρωτάθλημα.

«Η Μπασκόνια έχει εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος κατέκτησε και το τελευταίο πρωτάθλημα στην Ισπανία με τη Βαλένθια. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε εκεί, ξέρω πως θα αντιμετωπίσω έναν καλό προπονητή, ο οποίος σίγουρα θα κάνει καταπληκτική δουλειά», πρόσθεσε. Στον αντίποδα, ο Μαρτίνεθ ζήτησε από τους παίκτες της Μπασκόνια να κάνουν επανεκκίνηση στόχων στην Ευρωλίγκα: «Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και είναι “κλειδί” να σταθούμε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα πρέπει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, να είναι καλύτερη σε άμυνα και επίθεση. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε ως ομάδα και να μην παραδοθούμε, ανεξαρτήτως συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πλήρης και αθλητική ομάδα. Καλούμαστε να δείξουμε αν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο». Στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: Ερ. Αστέρας-Μπάμπεργκ, Φενέρμπαχτσε-Βαλένθια, Μακάμπι-Αρμάνι, Ρεάλ-Χίμκι.

Η αποστολή του Ολυμπιακού ταξιδεύει σήμερα για τη Βαρκελώνη, δύο ημέρες μετά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο συλλόγων, και νέο πρόσωπο θα είναι ο Κάιλ Γουίλτζερ, ενώ θα απουσιάσει ο Σπανούλης. Θέση στην 12άδα θα έχει πιθανότατα και ο Μάντζαρης. Οι Καταλανοί θα ενισχυθούν με τους Κλαβέρ και Σάντερς.

Με άγχος η ΑΕΚ

H δεύτερη νίκη (96-92) της ΑΕΚ στην παράταση του παιχνιδιού με την πολωνική Ρόζα Ράντομ, στο ΟΑΚΑ και για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, προήλθε μετά «βασάνων και κόπων» και δεν έκρυψε τα αμυντικά προβλήματά της. Η ήττα από τον Κολοσσό, στη Ρόδο, φαίνεται ότι δημιούργησε κλυδωνισμούς στην Ενωση, η οποία επικράτησε χάρις στην ατομική πρωτοβουλία των Γκριν, Χάρις, Σάκοτα και Λαρεντζάκη.

Τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των Πολωνών διατήρησαν το προβάδισμά τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στην τελευταία επίθεση οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν με τον κορυφαίο παίκτη τους, Κέβιν Πάντερ, και δεν είχαν άλλες δυνάμεις στην παράταση.

ΑΕΚ: Ελονού 9, Τζέιμς 6, Γκριν 15 (1), Χάρις 18, Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 18 (6), Λαρεντζάκης 13 (2), Μπάρλοου 3 (1), Μαυροειδής 10.

ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ: Πάντερ 23, Αουντα 9, Πιέχοβιτζ, Βίτκα 5 (1), Μπογιανόφσκι 2, Ζέγκζουλα, Τρόγιαν 4, Ζάιτζεφ 21 (2), Σοκολόφσκι 13 (3), Χάροου 15 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή