Στην αντεπίθεση ο Μαυραγάνης κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στην αντεπίθεση ο Μαυραγάνης κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση, στην αντιπαράθεσή της με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσον αφορά την διαδικτυακή αίτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών επιτέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «H θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε -ειδικά δε όταν πρόκειται για μια ανεξάρτητη Αρχή- ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων σε αντίθεση, με τα όσα υποστήριξαν οι Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Μαυραγάνης μέσω του ΣΚΑΪ, επέμεινε την Τετάρτη ότι με τις αποφάσεις της γνωμοδότησε ότι η υποβολή αίτησης μέσω διαδικτύου για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου «δεν προσκρούει σε θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων». «Η Αρχή όχι μόνο δεν την απαγόρευσε, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς» ανέφερε μάλιστα την Τετάρτη σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Απαντώντας, ο υφυπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Αρχής, από τις 30/1/2017, στην οποία υποστήριζε ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς θα φαίνονται οι διαδρομές τους. «Πέρα από τα νομικά ζητήματα, έγγραφα κλπ., εγώ ερωτώ ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ είχε απευθυνθεί στην Αρχή από το φθινόπωρο του 2016» διερωτήθηκε ο κ. Μαυραγάνης. Επισήμανε, επίσης, πως η Αρχή αρνείται να παραστεί στη συνάντηση (αύριο Παρασκευή) που έχει ζητήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας ότι «η Αρχή δεν μετακινείται».

Ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν. Τόνισε, επίσης, ότι σε 7 με 8 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες. Έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 180 χιλιάδες κάρτες και απομένουν περίπου 70 χιλιάδες. Επίσης, στα εκδοτήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 χιλιάδες ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή