Ολυμπιακός: Η μπάλα ξανά στα πόδια του

Ολυμπιακός: Η μπάλα ξανά στα πόδια του

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα έχει πολλά οφέλη για τον Ολυμπιακό. Αρχικώς, επουλώνει τις πληγές στον οργανισμό των «ερυθρολεύκων» από την ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων», δίνοντας στον Τάκη Λεμονή και τους παίκτες του την απαραίτητη ώθηση προκειμένου να ανατρέψουν προς όφελός τους την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Οι «Πειραιώτες» έχουν στόχο να πορευτούν στον μονόδρομο της νίκης στις έξι αγωνιστικές που απομένουν έως τη λήξη του 1ου γύρου του πρωταθλήματος. Κατά σειρά, θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό, εκτός τον ΑΟΚ, στο Φάληρο τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό και στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράλληλα, ο βαθμός στην αναμέτρηση με τους Καταλανούς επιτρέπει στους πρωταθλητές Ελλάδος να ελπίζουν στην κατάκτηση της 3ης θέσης του 4ου ομίλου που οδηγεί στη νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να νικήσουν τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα, στις 22 του μηνός. Και στην τελευταία αγωνιστική, όταν και θα υποδεχθούν τη Γιουβέντους, να ψάξουν καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σπόρτινγκ που θα παίζει με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Οι «Πειραιώτες» έχουν μαθηματικές πιθανότητες ακόμα και για τη δεύτερη θέση. Ωστόσο, για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός από δύο νίκες, θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να νικήσει τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο στην 5η αγωνιστική.

Ο Σίλβιο Προτό, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τους «Καταλανούς», τόνισε πως θα θυμάται τη βραδιά για όλη του τη ζωή: «Ηταν μια φανταστική στιγμή για όλη την ομάδα και επίσης για εμένα, να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή τη φανταστική ατμόσφαιρα. Δεν ήταν μόνο ένας αυτός που κράτησε το μηδέν. Ολη η ομάδα τα κατάφερε, όπως επίσης και οι φίλαθλοι. Μας βοήθησαν τόσο πολύ και θα θυμάμαι αυτή τη νύχτα όταν θα σταματήσω την καριέρα μου. Θα το λέω στα παιδιά μου, όμως δεν ξέρω αν θα τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Ισως να μην έχει σημασία».

Αναφορικά με το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα έχουμε να παίξουμε εναντίον της Σπόρτινγκ. Κατάφεραν να πάρουν και αυτοί αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ισως πάμε εκεί και κάνουμε την έκπληξη και στη συνέχεια να παίξουμε τον αγώνα της χρονιάς εναντίον της Γιουβέντους, σε ένα γεμάτο γήπεδο για την πρόκριση».

Ο Τάκης Λεμονής έχει ζητήσει από τους παίκτες του να στρέψουν την προσοχή τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, που θα αρχίσει στις 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή