Η Σχολή Μωραΐτη ογδοντάρισε και της έκαναν δώρο μια μεγάλου μήκους ταινία!

Η Σχολή Μωραΐτη ογδοντάρισε και της έκαναν δώρο μια μεγάλου μήκους ταινία!

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε πολλή αγάπη, δύο έτη εθελοντικής δουλειάς και τουλάχιστον 400 ανθρώπους που έδωσαν ενέργεια για έναν σκοπό: να εορταστούν τα 80 χρόνια ενός ιστορικού σχολείου με έναν τρόπο απολύτως πρωτότυπο για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα. Η Σχολή Μωραΐτη ογδοντάρισε και ευτύχησε να δει τους αποφοίτους, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους να συμμετέχουν –για χάρη της– στα γυρίσματα μιας ταινίας μεγάλου μήκους. Τίτλος της: «Ιστορίες χωρίς χρόνο».

Δεν είναι ένα φιλμ για το σχολείο και την ιστορία του αλλά μια κανονική κινηματογραφική παραγωγή με σπονδυλωτό σενάριο, που εστιάζει στη ζωή έξι ζευγαριών όλων των ηλικιών. Γυρίστηκε σε δεκάδες τοποθεσίες της Αττικής, αλλά και στην Τήνο. Η πρεμιέρα της ταινίας είναι αύριο, Παρασκευή, στο επίσημο πρόγραμμα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. (Από μια αγαθή σύμπτωση της τύχης, αυτές τις ημέρες, τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου της Σχολής βρίσκονται για την ετήσια εκδρομή τους στη συμπρωτεύουσα, οπότε ο ενθουσιασμός του κοινού είναι εξασφαλισμένος.) Αλλη μια προβολή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, ενώ οι Αθηναίοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα μέχρις ότου ανακοινωθεί η ημερομηνία.

Την επίσημη παρουσίαση της ταινίας στον Τύπο έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Αντώνης Μωραΐτης, σύμβουλος διεύθυνσης της Σχολής. Εχει το όνομα του Καστελοριζιού φιλoλόγου παππού του, ο οποίος οραματίστηκε να φτιάξει ένα πραγματικά ξεχωριστό εκπαιδευτικό ίδρυμα και το πέτυχε, συνεχίζοντας το έργο του Κάρολου Μπερζάν. Ο εγγονός του, υιός της Χρυσάνθης Μωραΐτη-Καρτάλη, ενσαρκώνει την επιτυχημένη μετάβαση σε μια σύγχρονη απαιτητική εποχή.

«Επιλέξαμε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο να γιορτάσουμε τα 80 μας χρόνια και καταφέραμε να φέρουμε κοντά όλη την οικογένεια του σχολείου, μαθητές, γονείς, αποφοίτους, καθηγητές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη και την πολύωρη εθελοντική εργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί αυτή η μοναδική πρωτοβουλία, η οποία έγινε με πολύ κέφι», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο αφανής ήρωας της ταινίας όμως είναι ο καθηγητής Φυσικής, Βασίλης Ραΐσης, που έκανε τη σκηνοθεσία και το σενάριο (μαζί με τον Γαβριήλ Ευσταθίου) και ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, στο οποίο πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί, δίπλα σε μαθητές. Κάποιοι εκ των διάσημων αποφοίτων της Σχολής είναι ο Νίκος Αλεξίου, η Μυρτώ Αλικάκη, η Ναταλία Δραγούμη, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Μαριάννα Κάλμπαρη, ο Κώστας Αποστολίδης και άλλοι που βρήκαν χρόνο μέσα στα δικά τους γυρίσματα και τις πρόβες, να αποδείξουν πόσο αγαπούν ακόμα το σχολείο τους. Και τα παιδιά όμως έβαλαν τα δυνατά τους, καθώς συμμετείχαν μαθητές από 8 έως και 18 ετών. Οποιος θέλει να πάρει μια γεύση από την ταινία, δεν έχει παρά να επισκεφθεί τη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=m562RCu-bDU

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή