80 χρoνια πριν… 2-XI-1937

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ: (Στο μέσον το πατρώνυμο.) Εις την Νομικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών εισέρχονται 302 κατά την ακόλουθον σειράν επιτυχίας: Παπανδρέου Γ. [εωργίου] Αν. [νδρέας], […] Κρανάκη Ι. Δ. [Μιμίκα], […] Πεπονής Ι. Αν., […] Κύρκος Μ. Κ. [Τάκης], […] Μέξης Ν. Δημήτριος [Δήμος], […] Φορτσάκης Θ. Π., […], Λυμπεράκη Θ. Μ. [αργαρίτα], […], Στρατής μ. Α. [ντώνης].

ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ: (Τα νέα βιβλία.) Ευάγγ. Παπανούτσου: Περί επιστήμης 9σελ. 400). Εκδοτικός οίκος Μ. Ι. Σαλιβέρου, Αθήναι 1937. Τιμάται 100 δραχ.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΖΑΖ ΜΑΥΡΩΝ: Το παλαιόν εγκαταλελειμμένον κέντρον των «Αμπασσαντέρ» γνωρίζει νέες δόξες. Μετωνομάσθη «Σιρό», ανεκαινίσθη τελείως και προσφέρει εις τους Αθηναίους ξενύχτηδες μία σπουδαία και πολύ σπάνια ατραξιόν, μία πρώτης τάξεως ορχήστρα-τζαζ μαύρων. Η ορχήστρα αυτή που φέρει -άγνωστον διατί- όνομα αυτοκινήτου και λέγεται «Αλφα-Ρομέο» μας έρχεται κατ’ ευθείαν από το «George V» το ωραιώτερο κέντρο της Διεθνούς Εκθέσεως των Παρισίων. […] Είδαμε εκεί το πρώτο βράδυ: Τον κ. και την κ. Λ. Μερκάτη, τον κ. και την κ. Ηλιάσκου, τον κ. και την κ. Μπότσαρη, τον κ. και την κ. Μπαλτατζή, τον κ. και την κ. Θεοτόκη, τη δίδα Λαγουδάκη, τον κ. και την κ. Τράτσου, τον κ. και την κ. Μαυροκορδάτου. Επίσης τον κ. Καρτάλην […].

[Σημ. «Φ»: Στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Βugatti, Alfa Romeo και Maserati προέβαλαν τα σπορ μοντέλα τους μέσω ορχηστρών τζαζ].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή