Νέος κύκλος αιματοχυσίας Τουρκίας – Κουρδιστάν

Νέος κύκλος αιματοχυσίας Τουρκίας – Κουρδιστάν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο που για το κουρδικό ζήτημα λαμβάνουν χώρα ιστορικής σημασίας εξελίξεις, οι συγκρούσεις ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα αυξάνονται και αφήνοντας πίσω τους σε καθημερινή βάση δεκάδες τραυματίες και νεκρούς.

Χαρακτηριστικά την Πέμπτη στην περιοχή Σεμντίλλι του Χακκάρι (Τσολέμεργκ) οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις του κουρδικού κινήματος.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα υπάρχουν οκτώ νεκροί, έξι από τους οποίους ήταν στρατιωτικοί και δύο υπηρετούσαν σε ειδική μονάδα ασφαλείας του τουρκικού κράτους.

Την ίδια ώρα, τα κουρδικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 20. Το Πρακτορείο Φίρατ μετέδωσε πως η κουρδική πλευρά κατέστρεψε θέσεις του τουρκικού στρατού, τις οποίες οι δυνάμεις της Άγκυρας αναγκάστηκαν να παρατήσουν.

Πριν από λίγες ημέρες, η κουρδική πλευρά είχε ανακοινώσει ότι οι συγκρούσεις κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου άφησαν πίσω τους 38 νεκρούς Κούρδους αντάρτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να εντατικοποιήσει τις επιθέσεις της κατά των Κούρδων μέχρι τα τέλη αυτού του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή