Διατροφή και παράδοση, όταν το χθες συναντιέται με το σήμερα

Διατροφή και παράδοση, όταν το χθες συναντιέται με το σήμερα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδόσεις Καπόν γιορτάζουν τον ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του «Βιβλιοπωλείου της Ραχήλ» στο Κολωνάκι. Με αφορμή, λοιπόν, τα πρώτα γενέθλια του καταστήματος, ο καλός εκδοτικός οίκος διοργανώνει σήμερα Κυριακή μιαν ιδιαίτερη εκδήλωση. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ημερίδα με θέμα «Διατροφή και παράδοση: η συνάντηση του χθες με το σήμερα», σε συνεργασία με την εταιρεία Citrus Αρωμα Μνήμης. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς που ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους και θα επικεντρωθούν σε θέματα σχετικά με τις ελληνικές διατροφικές συνήθειες και τις παραδοσιακές γεύσεις.

• Στις 12 το μεσημέρι, ο Γιάννης Λεμονής, ειδικός στην αρχαία ελληνική γαστρονομία, θα μιλήσει για τις γευστικές προτιμήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι Ελληνες ήταν οι πρώτοι που εξέλιξαν τη μαγειρική σε επίπεδο γαστρονομίας, όπως γίνεται φανερό και από τα περίφημα συμπόσια.

• Στις 2 μ.μ., η Ελένη Σία και η Εφη Κρανιδιώτη από τη Citrus Αρωμα Μνήμης θα μιλήσουν για τη δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές, παράγει γλυκά με αγνές πρώτες ύλες και αναδεικνύει την ιστορία των γεύσεων της Χίου και των εσπεριδοειδών του Κάμπου.

• Επειτα από μια ανάπαυλα στις ομιλίες και τις εισηγήσεις, που θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά γλυκά, γύρω στις 4 μ.μ., η Αντζελίνα Καλογεροπούλου, δημοσιογράφος γεύσης και food blogger (twominutesangie.com), θα μιλήσει στο κοινό για τις παραδοσιακές γεύσεις, τον καλύτερο πρεσβευτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

• Στις 5 το απόγευμα, η διατροφολόγος Αγγελική Μακρή θα αποκαλύψει μύθους και αλήθειες γύρω από τη ζάχαρη και αναμένεται να λύσει τυχόν απορίες σχετικά με αυτόν τον «παρεξηγημένο υδατάνθρακα». Ολες οι δράσεις θα συνοδεύονται από παραδοσιακά γλυκά από τον εύφορο κάμπο της Χίου, σπιτικά λικέρ σαν εκείνα που έφτιαχναν παλιά οι νοικοκυρές για τους επισκέπτες και βιβλία του εκδοτικού οίκου σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές.

​​Πλουτάρχου 22, Αθήνα 106 76, τηλ. 210-72.41.442, e-mail: [email protected] www.kaponeditions.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή