Καρτ-ποστάλ εποχής

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυτελής φιλοξενία σε ένα πρώην ταχυδρομείο ακούγεται κάπως οξύμωρο.

Αν όμως η εν λόγω δημόσια υπηρεσία στεγαζόταν σε ένα από τα πιο περίτεχνα νεογοτθικά κτίρια του ιστορικού κέντρου της Γάνδης στο Βέλγιο, τότε η διαμονή προβλέπεται αν μη τι άλλο ατμοσφαιρική.

Τα πάντα στο νεοαφιχθέν μπουτίκ ξενοδοχείο 1898 The Post αποτίνουν φόρο τιμής στο κτίσμα των τελών του 19ου αιώνα όπου μέχρι το 2001 διακινούνταν η αλληλογραφία της πόλης: από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που οι σχεδιαστές διατήρησαν επιμελώς (παλιές σκάλες, ξύλινα πλαίσια παραθύρων) μέχρι το ίδιο του το όνομα αλλά και τα ονόματα των μικρότερων δωματίων του: The Stamp (γραμματόσημο), The Postcard (καρτ-ποστάλ), The Envelope (φάκελος), κ.λπ.

Οι σουίτες, εκμεταλλευόμενες τα ψηλά ταβάνια, είναι δίπατες, ενώ οι πιο εντυπωσιακές στους ορόφους απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην πόλη, όπως η σουίτα Tower εντός ενός παραμυθένιου οκταγωνικού πυργίσκου.

Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί ενιαίο χώρο με εστιατόριο και σαλόνι με τζάκι, ενώ στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το εκλεπτυσμένο κοκτέιλ μπαρ The Cobbler.

www.zannierhotels.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή