Σε αβαθή ύδατα προσάραξε η φρεγάτα «Κανάρης»

Σε αβαθή ύδατα προσάραξε η φρεγάτα «Κανάρης»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανθρώπινο λάθος είναι η επικρατέστερη εξήγηση για τη χθεσινή σχεδόν επτάωρη προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» του Πολεμικού Ναυτικού στα αβαθή ύδατα ανάμεσα στη νησίδα Αταλάντη και στην Ψυττάλεια στον Σαρωνικό Κόλπο.

Το συγκεκριμένο πέρασμα αποτελεί σταθερό σημείο διέλευσης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην πορεία τους προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, λίγο προτού κατευθυνθούν προς τη χερσόνησο της Κυνόσουρας και να φτάσουν προς τον τελικό προορισμό τους, ως εκ τούτου είναι γνωστό σε όλους τους κυβερνήτες.

Η φρεγάτα αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκών χθες το μεσημέρι και κατέπλευσε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας με ίδια μέσα, δίχως βοήθεια. Από τους πρώτους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν είναι σοβαρές. Δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ δεν παρατηρήθηκε κλίση του πλοίου, εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων.

Η φρεγάτα προσάραξε με την πλώρη, κάτω από την οποία βρίσκεται το σόναρ, το οποίο προεξέχει και ουσιαστικά οδήγησε στην ακινητοποίηση του πλοίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στον ναυπηγό και στους δύτες που επιβαίνουν μόνιμα στη φρεγάτα, ενώ οι τελικοί και ουσιαστικότεροι έλεγχοι θα γίνουν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου το πλοίο έχει πλέον πλεύσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή