Ευρωλίγκα: «Εγκλήματα» και τιμωρία για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: «Εγκλήματα» και τιμωρία για ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τρόπος στην έκβαση του αγώνα του με την Μπασκόνια, άλλαξε από τον Παναθηναϊκό Superfoods, αλλά το αποτέλεσμα και στη Βιτόρια ήταν ίδιο μ’ εκείνα στη Βαρκελώνη και στη Μόσχα. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την τρίτη ήττα τους (85-84) σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες και παρά τη βελτιωμένη εμφάνισή τους στο δεύτερο ημίχρονο, «πέταξαν τον ιδρώτα» τους, καθώς παρότι προηγήθηκαν με 77-82, στα τελευταία τρία λεπτά, δέχτηκαν οκτώ πόντους και σκόραραν, μόλις, δύο μ’ ελεύθερες βολές. Ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι «δώρα» στους αντιπάλους του, όταν δέχτηκε την αναμενόμενη πίεση των γηπεδούχων, και δεν είχε τις απαιτούμενες «απαντήσεις», συνεχίζοντας την αρνητική εικόνα παρόμοιων καταστάσεων στα τελευταία κρίσιμα λεπτά από την περυσινή περίοδο. Η ήττα επισκιάζει την «αρχοντική» εμφάνιση του Καλάθη (14 ασίστ), ενώ ο Παππάς που κέρδισε το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε πριν από μια εβδομάδα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να κάνει το ίδιο και χθες, ενώ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στη φάση των 33 δευτερολέπτων πριν από τη λήξη. Ο Μπουρμπουά ευστόχησε και στο 1,5΄΄ με τον Παναθηναϊκό να αποτυγχάνει να βγάλει σουτ με τον Ρίβερς.

Η Μπασκόνια δεν «συγχωρούσε» κάθε αμυντική ολιγωρία και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των φιλοξενούμενων στο α΄ ημίχρονο (47-45). Δύο φορές οι Βάσκοι προηγήθηκαν με διαφορά 10 πόντων (24-14 και 42-32), αλλά ισάριθμες, οι «πράσινοι» αντέδρασαν από την επίθεσή τους και ισορρόπησαν στο σκορ, καθώς οι παίκτες του Μαρτίνεθ σκόραραν 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και είκοσι στο δεύτερο. Ο προσανατολισμός της Μπασκόνια να παρασύρει τον Παναθηναϊκό στο γρήγορο ρυθμό της, με εκδήλωση επιθέσεων μέχρι τα 15 δευτερόλεπτα και όσο το δυνατόν περισσότερους αιφνιδιασμούς, ήταν αναμενόμενος και οι φιλοξενούμενοι όφειλαν να ελέγξουν τον ρυθμό από την άμυνά τους. Το έπραξαν στο τρίτο δεκάλεπτο και είδαν απτά αποτελέσματα, μειώνοντας το ποσοστό ευστοχίας των αντιπάλων τους στα τρίποντα, από το 9/12 στο 22΄ στο 11/21 στο 30΄. Σε συνδυασμό με το κρεσέντο του Νικ Καλάθη που είχε μοιράσει 12 ασίστ (όσες και συνολικά η Μπασκόνια) στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και αξιοποίησε στο έπακρο τον Γκιστ στη συνεργασία του «pick n’ roll», ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέκτησε σταδιακά τα ηνία του αγώνα και άρχισε την τελευταία περίοδο, από τη θέση του οδηγού, αλλά δεν κατάφερε να βάλει θετικό πρόσημο στη βαθμολογία του.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Τίμα 9 (3), Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2, Μπομπουά 15 (2), Τζάνινγκ 12 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (6), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 15 (4), Ρίβερς 12 (3), Παππάς 22 (3), Ντένμον 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Ογκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14.

Τα άλλα αποτελέσματα: Ερυθρός Αστέρας-Mπάμπεργκ 69-75, Φενέρμπαχτσε-Βαλένθια 79-66, Μακάμπι-Αρμάνι 79-68.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή