Βρετανία: Ο 41χρονος Γκάβιν Γουίλιαμσον, νέος υπουργός Αμυνας

Βρετανία: Ο 41χρονος Γκάβιν Γουίλιαμσον, νέος υπουργός Αμυνας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, γνωστός και ως «ροτβάιλερ» της Βουλής των Κοινοτήτων, είναι ο νέος υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, μετά την παραίτηση του σερ Μάικλ Φάλον λόγω σεξουαλικών ατοπημάτων.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έσπευσε να ορίσει αντικαταστάτη του Γουίλιαμσον, αντί της επίσης συζητηθείσας λύσης του ανασχηματισμού, λόγω της αβεβαιότητας για τις διαστάσεις που ενδέχεται να λάβει το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους της κυβέρνησης.

Ο Φάλον παραιτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώνοντας ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν «δεν πληρούσε τα υψηλά πρότυπα τα οποία προσδοκούμε από τις ένοπλες δυνάμεις». Οταν ρωτήθηκε αν ζητάει συγγνώμη, είπε «πάντα υπάρχουν πράγματα για τα οποία κανείς μετανιώνει, πράγματα που θα είχε κάνει διαφορετικά».

Πηγές του BBC αναφέρουν ότι ο Φάλον υπέβαλε την παραίτησή του όταν έφθασαν στην Ντάουνινγκ Στριτ πληροφορίες για άλλες υποθέσεις, πέρα από τη γνωστή έως τώρα θωπεία δημοσιογράφου στο γόνατο, το 2002. Κατηγορίες έχουν διατυπωθεί και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ντέμιαν Γκριν, ο οποίος τις αρνείται. Το σκάνδαλο αγγίζει και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, με καταγγελία μέλους του ότι βιάστηκε από μεγαλοστέλεχος, στα περιθώρια συνεδρίου, χωρίς να έχει κατονομαστεί το στέλεχος αυτό.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια θέση εξουσίας για να ζητήσουν πράγματα από άλλους και αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η επικεφαλής του σκωτσέζικου παραρτήματος του Συντηρητικού Κόμματος, Ρουθ Ντέιβιντσον. «Δεν είναι ζήτημα σεξουαλικό, είναι ζήτημα εξουσίας. Πάντοτε είναι ζήτημα εξουσίας».

Ο 41 ετών Γουίλιαμσον, πρόεδρος της Βουλής από πέρυσι, αποτελεί ανερχόμενο αστέρα του Συντηρητικού Κόμματος. Το αγαπημένο του κατοικίδιο είναι μια αράχνη ταραντούλα, την οποία συνήθιζε να επιδεικνύει στους βουλευτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή