ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταδρομική επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο

Γυαλιά-καρφιά έκαναν τον εξοπλισμό του γραφείου οι εισβολείς, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα κατά των πλειστηριασμών.

Σε συχνό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών σε συμβολαιογραφικά γραφεία που μετέχουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Χθες το πρωί, περίπου 15 κουκουλοφόροι έκαναν έφοδο σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στα Εξάρχεια (Μπότσαρη 12). Απείλησαν την ιδιοκτήτρια, κατέστρεψαν τους υπολογιστές και πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Ενάντια στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη» ανέγραφαν τα φυλλάδια που έφεραν υπογραφή «αναρχικοί/κές». Διέφυγαν στα γύρω στενά.

Προ δεκαπενθημέρου, παρόμοια «δράση» πραγματοποίησαν μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Καλλιθέας Μοσχάτου (ΑΣΥΚΑΜΟ). Το πρωί της 17ης Οκτωβρίου έκαναν έφοδο στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Γενναδίου 4, έσπασαν τζάμια στην είσοδο και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ανήρτησαν μάλιστα κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Athens Indymedia με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Το συμβάν είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Αθήνας.

Την αρχή, βέβαια, στις επιθέσεις είχε κάνει η δραστήρια αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» «δείχνοντας» τον δρόμο σε μιμητές. Την 1η Μαρτίου, μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει καταδρομική επίθεση σε συμβολαιογραφείο στην οδό Σόλωνος 47. «Το γραφείο πρωταγωνιστεί στους πλειστηριασμούς κατοικιών και πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του είχαν φτάσει μέχρι και σε χειροδικίες κατά οφειλετών», ανέφεραν σε κείμενό τους στο Διαδίκτυο. Η ίδια ομάδα είχε κάνει στις 20/9 πανομοιότυπη επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ