Αύξηση κερδοφορίας 24,5% για Autohellas το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου

Αύξηση κερδοφορίας 24,5% για Autohellas το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση της κερδοφορίας κατά 24,5% πέτυχε η εισηγμένη Autohellas το φετινό εννεάμηνο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 31 εκατ. ευρώ έναντι 24,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ταυτόχρονα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 0,68% και έφθασε τα 256 εκατ. ευρώ, έναντι 201 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων αυξήθηκε κατά 16,6% και ανήλθε στα 141,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη δυναμική, εκτός από την κύρια αγορά της Ελλάδας, όπου ο στόλος της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 30.000 αυτοκίνητα, είχαν η Κύπρος και η Κροατία, ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμανία συνέχισαν να συμβάλουν σημαντικά σε κερδοφορία. Ο όμιλος της Autohellas το εννεάμηνο του 2017 πραγματοποίησε αγορές 9.200 νέων αυτοκινήτων, επενδύοντας (μετά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων) 95,5 εκατ. ευρώ για την ανανέωση αλλά και για την επέκταση του στόλου, ξεπερνώντας τις 40.500 αυτοκίνητα.

Η αυξημένη κερδοφορία συνέβαλε ώστε τα ίδια κεφάλαια του ομίλου να διαμορφωθούν στις 30/09/2017 στο επίπεδο των 227 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Ευτύχιος Βασιλάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2017 τόνισε ότι «για τρίτη συνεχή χρόνια η Autohellas πετυχαίνει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη και στους δύο κλάδους δραστηριότητάς της, τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις και τις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Οι οικονομίες κλίμακας στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις άλλες χώρες, φέρνουν βελτίωση της κερδοφορίας ακόμη και σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Επενδύσαμε στην ποιότητα και στην αναβάθμιση όχι μόνο του στόλου μας αλλά και πολλών από τα ιδιόκτητα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας. Εχουμε τα στελέχη, τις υποδομές και τα ίδια κεφάλαια για να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε».

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών πρόσθεσε 88,5 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου, παρουσιάζοντας άνοδο 52% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα εισαγωγής διανομής των Hyundai (Hyundai Hellas) και KIA (Autodeal), που αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως νέα δραστηριότητα της Autohellas δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή