O Τραμπ θέλει να τερματιστούν οι οικογενειακές επανενώσεις μεταναστών στο πλαίσιο του DACA

O Τραμπ θέλει να τερματιστούν οι οικογενειακές επανενώσεις μεταναστών στο πλαίσιο του DACA

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι περιμένει ο τερματισμός των οικογενειακών επανενώσεων των νόμιμων μεταναστών στη χώρα να αποτελέσει μέρος του όποιου νομοσχεδίου καταρτιστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «ονειροπόλων», των νέων μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

«Ναι, θα είναι μέρος της συμφωνίας για το DACA», είπε ο Τραμπ ερωτηθείς σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που προσέφερε κάποια δικαιώματα στους νεαρούς μετανάστες. Ο Τραμπ αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα αυτό κατά φάσεις, ως τον Μάρτιο του 2018.

«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε ρεπουμπλικάνος θα ψήφιζε κάτι που θα επέτρεπε να συνεχιστεί η αλυσιδωτή μετανάστευση», είπε χρησιμοποιώντας έναν διαδεδομένο όρο που παραπέμπει στη διαδικασία των οικογενειακών επανενώσεων νόμιμων μεταναστών στις ΗΠΑ. «Η αλυσιδωτή μετανάστευση είναι μια καταστροφή για αυτή τη χώρα, είναι φρικτή», συμπλήρωσε και επανέλαβε πως περιμένει η χρηματοδότηση για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό επίσης να αποτελέσει μέρος μιας συμφωνίας στο Κογκρέσο για την επίλυση του ζητήματος των «ονειροπόλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή