Κεντροαριστερά: Ωρα περιοδειών για υποψηφίους του νέου φορέα

Κεντροαριστερά: Ωρα περιοδειών για υποψηφίους του νέου φορέα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμό περιοδειών ανά τη χώρα δέκα ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι για το αξίωμα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στη Ρόδο, ενώ πλέον περιοδεύει στην Πελοπόννησο (Πάτρα, Τρίπολη). Η κ. Γεννηματά από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε, επανέφερε προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως η ρήτρα νησιωτικότητας, που θα επιτρέπουν την άσκηση διακριτών πολιτικών στα νησιά. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι υπονομεύει ακόμη επενδύσεις (όπως το γκολφ της Ρόδου), ενώ προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στον τουρισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, προανήγγειλε χθες ότι για τις υπόλοιπες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα διαδικαστικά των εκλογών για την Κεντροαριστερά. Ο κ. Θεοδωράκης από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου περιοδεύει, είπε: «Κάποιο λάθος κάνουμε. Ο κόσμος με ρωτάει μόνο για τα προβλήματα της χώρας. Θέλει λύσεις για το χωράφι και την παραγωγή», και πρόσθεσε: «Κομμένη λοιπόν η κουβέντα για τα διαδικαστικά, στις περιοδείες τουλάχιστον. Στις 10 ημέρες που απομένουν θα συζητώ μόνο για τις 21 θέσεις», οι οποίες αποτελούν το πρόγραμμα του επικεφαλής του Ποταμιού στο πλαίσιο της διεκδίκησης της ηγεσίας του νέου φορέα. Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε, επίσης, στις τρεις βασικές προτεραιότητες που θα έχει ο νέος φορέας και συγκεκριμένα, τη διακοπή της υπερφορολόγησης, τον περιορισμό του κομματικού κράτους και τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας.

Σήμερα και το Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Καμίνης θα περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Γιάννης Μανιάτης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του. Χθες, ο κ. Μανιάτης διοργάνωσε συζήτηση με θέμα «Ενεργειακή διπλωματία και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας». Επισημαίνεται, πάντως, ότι και χθες ο κ. Μανιάτης επανήλθε στην πρότασή του για ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, κάτι που απορρίπτουν τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Θεοδωράκης. Το Σαββατοκύριακο, ο Ν. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στην Ηπειρο και συγκεκριμένα, σε Αρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα το Σάββατο και στα Ιωάννινα την Κυριακή.

Ως προς τα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας, στην επιτροπή Αλιβιζάτου υπάρχει έντονη προετοιμασία ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι 928 κάλπες που σχεδιάζεται να «στηθούν» ανά την Ελλάδα. Μεθαύριο, Κυριακή, θα γίνει μια τελευταία γενική δοκιμή προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα και να πιστοποιηθούν και οι περίπου 1.500 εθελοντές που θα χειριστούν τη διαδικασία. Στην επιτροπή υπάρχει, επίσης, η άποψη μετά τον πρώτο γύρο της 12ης Νοεμβρίου, οι δύο τελικοί υποψήφιοι να έχουν άλλο ένα debate στην ΕΡΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή