Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Βουλή, με τον δεύτερο να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση καθιστώντας την υπεύθυνη για την κατάσταση ανομίας στη χώρα.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την ανομία, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου», καθώς όπως είπε «δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της». Μάλιστα, σημείωσε οτι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και «χωρίς βάρη».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της» και πρόσθεσε: «Η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της».

«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο Τwitter όλο συγχαρητήρια» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ».

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στον νόμο Παρασκευόπουλου που συμβάλλει στην παραπάνω κατάσταση. «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών, κύριε Τσίπρα; Θα σας το πω εγώ. Η κυβέρνησή σας τις άνοιξε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα».

«Είναι ντροπή όσα ισχυρίζεστε για τον νόμο Παρασκευόπουλου», σημείωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για έναν νόμο αναγκαίο, λόγω του χάους που επικρατούσε στις φυλακές.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ακόμη ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δημιουργία πολιτικού κλίματος ευνοϊκού για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, σημειώνοντας μάλιστα ότι η σύλληψη του 29χρονου δράστη δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης αλλά της αστυνομίας. Παράλληλα, άφησε αιχμές για έλλειψη ελέγχου τονίζοντας  ότι «η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί είναι η βάση του οργανωμένου εγκλήματος».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι έργο της κυβέρνησης περιορίζεται στην «κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', στο νόμο Παρασκευόπουλου, στην κατάργηση της ομάδας Δ, στον περιορισμό των περιπολιών, και στην ανοχή σε φαινόμενα βίας και ανομίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πετυχημένες δράσεις για αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Για τη ΝΔ η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Τέλος, σε απάντηση των παραπάνω ισχυρισμών Μητσοτάκη, ο  Αλ. Τσίπρας παρέθεσε σειρά στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ που δείχνουν μείωση των κλοπών και των διαρρήξεων ενώ μεταξύ αλλων παρατήρησε ότι η Ν.Δ. έχει ζητήσει τρεις – τέσσερις φορές την παραίτηση Τόσκα, «που είναι ο μόνος υπουργός που επί υπουργίας του είχε τόσες επιτυχίες η Ελληνική Αστυνομία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή