In-Edit: τo φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στη Στέγη

In-Edit: τo φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στη Στέγη

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ημέρες, 17 ταινίες και πολλή μουσική: Το φεστιβάλ In-Edit, που ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από ακριβώς 15 χρόνια στη Βαρκελώνη και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνοντας μαζί του ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές κορυφαίους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, αλλά και άγνωστες στο ευρύ κοινό μπάντες από τη Μέση Ανατολή. Απόψε, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, ο σημαντικός εκπρόσωπος της τριπ χοπ και ιδρυτής των UNKLE, James Lavelle, θα βρίσκεται στο «Ρομάντσο» για ένα πάρτι με τη συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών, ενώ αύριο θα συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή του φιλμ «The Man From Mo’Wax». 

Βeatles ή Rolling Stones; Ευτυχώς, το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν αφήνει περιθώρια για διλήμματα, αφού το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τους Stones στην περυσινή περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική και την πρώτη συναυλία τους στην Κούβα («The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America»), αλλά και να ταξιδέψει στον χρόνο για να συναντήσει τα διάσημα «Σκαθάρια» την εποχή της ακμής τους μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου με Οσκαρ Ρον Χάουαρντ («The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years». Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο γήπεδο Tae Kwon Do, ο Νικ Κέιβ μιλάει για τον πρόσφατο θάνατο του γιου του αλλά και τη διαδικασία δημιουργίας του 16ου άλμπουμ των Bad Seeds, «Skeleton Tree», στο πολύ προσωπικό, ακατέργαστο ντοκιμαντέρ του Βρετανού σκηνοθέτη Andrew Dominik με τίτλο «One more time with Feeling». Το φιλμ γυρίστηκε σε διάστημα 10 ημερών και ήταν παραγγελία του ίδιου του μουσικού, ο οποίος ήθελε να αποφύγει τις ενοχλητικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων την περίοδο του πένθους του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες για τη σύγχρονη εναλλακτική σκηνή των αραβικών χωρών («Yallah! Underground»), δύο εκπρόσωποι της οποίας θα δώσουν συναυλία αμέσως μετά την προβολή της ερχόμενης Δευτέρας, τους ρέιβερ του Ιράν («Raving Iran»), την ιστορία της πανκ όπως τη βίωσε ο Don Letts («Punk: Attitude»), που αναλαμβάνει να κλείσει το φεστιβάλ με ένα πάρτι στο «Μπελ Ρέι» (Φαλήρου 88, Κουκάκι) το βράδυ της Τρίτης, και την ποπ υποκουλτούρα του δυτικού Βερολίνου της δεκαετίας του ’80 («B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989»). Θα προβληθούν, επίσης, ντοκιμαντέρ για τους Placebo («Placebo: Alt. Russia»), τους Sepultura («Sepultura Endurance») και τον Τζόνι Ρότεν των Sex Pistols («The Public Image Is Rotten»), καθώς και αφιερώματα στους θρύλους της τζαζ Μπιλ Εβανς («Bill Evans. Time Remembered»), Τσαρλς Μπράντλεϊ («Charles Bradley: Soul Of America») και Λι Μόργκαν («I called him Morgan»). Τέλος, οι Eagles of Death Metal θυμούνται την τραγική, ημιτελή συναυλία της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Bataclan λίγο πριν επιστρέψουν στο Παρίσι για να την ολοκληρώσουν, ενώ ο Τζιμ Τζάρμους σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ για τους Stooges («Gimme Danger») και μια ορχήστρα από την Παραγουάη πειραματίζεται με μουσικά όργανα φτιαγμένα από σκουπίδια («Landfill Harmonic»).

​​Οι προβολές του In-Edit θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου. Περισσότερα στο http://www.in-edit.gr/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή