Ρευστοποιήσεις 94 δισ. ευρώ διεθνώς από τους θεσμικούς

Ρευστοποιήσεις 94 δισ. ευρώ διεθνώς από τους θεσμικούς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίπεδο των 94 δισ. ευρώ ανήλθαν οι καθαρές πωλήσεις των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) και των εναλλακτικών οργανισμών συλλογικών επενδύσεων τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της EFAMA για την αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 29 ενώσεις θεσμικών επενδυτών της Ε.Ε. και απεικονίζουν το 99% της ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων.

Συνολικά, στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη ήταν 15,118 τρισ. ευρώ, από 15,059 τρισ. ευρώ στο τέλος του Ιουλίου και 14,147 τρισ. στο τέλος του 2016. Οι καθαρές εισροές σε ΟΣΕΚΑ και ΟΕΕ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα τον Αύγουστο, παρά την πτώση των καθαρών πωλήσεων των Μετοχικών ΟΣΕΚΑ, η οποία οφείλεται στις γεωπολιτικές εντάσεις που προκλήθηκαν από τις δοκιμές πυραύλων της Β. Κορέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή