«Επεσε» και το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ

«Επεσε» και το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ολοκληρωτικό τέλος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών, καθώς ο ιρακινός στρατός, συνεπικουρούμενος από τις σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU), κατέλαβε και την τελευταία πόλη-προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα, αλ-Κάιμ. 

Την ανακοίνωση της ανακατάληψης της πόλης έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ο οποίος συνεχάρη τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και τις σιιτικές πολιτοφυλακές για την επιτυχία τους.  Συγκεκριμένα, στη συγχαρητήρια ανακοίνωση του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός επαίνεσε την απελευθέρωση της πόλης, τονίζοντας ότι έγινε «σε χρόνο ρεκόρ». 

Σε συνδυασμό με τις απανωτές ήττες που υφίσταται στη Συρία από τον κυβερνητικό στρατό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την τελευταία και εξαιρετικά καθοριστική να λαμβάνει χώρα σήμερα στην πόλη Ντέιρ αλ Εζόρ, δεν μοιάζει απίθανο, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, το Ισλαμικό Κράτος να χάσει όλα τα εδάφη που ελέγχει και στις δύο χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή