Yπατη Αρμοστεία: Eντονη ανησυχία για τη ρατσιστική επίθεση κατά του 11χρονου Αμίρ

Yπατη Αρμοστεία: Eντονη ανησυχία για τη ρατσιστική επίθεση κατά του 11χρονου Αμίρ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία της για τη ρατσιστική επίθεση κατά της οικογένειας του εντεκάχρονου Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην περιοχή της Δάφνης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, «τέτοιες πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τον πολύ θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στέγασης προσφύγων εδώ και δύο χρόνια», συμπληρώνοντας πως «μια τέτοια επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη βία, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα πρέπει να τιμωρηθεί».

«Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας, και σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των προσφύγων που εντάσσονται στο πρόγραμμα», καταλήγει.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή