Ακραία πόλωση αντί απαντήσεων

Ακραία πόλωση αντί απαντήσεων

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σιωπή επί κρίσιμων ζητημάτων, ενδεικτικών του κλίματος ανομίας που έχει διαμορφωθεί σε πολλά επίπεδα στη χώρα, και με προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας σε πεδία τα οποία θεωρεί «προνομιακά» έναντι του κύριου πολιτικού του αντιπάλου, ο πρωθυπουργός χθες, μέσω και νέων προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεών του με στόχο τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και την αύξηση των φαινομένων βίας.

Με τη μορφή ερωτημάτων για την υπάρχουσα κατάσταση αρχικώς, αλλά και ως προαναγγελία συγκεκριμένων δράσεων όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επιπτώσεις από την υλοποίηση του νόμου Παρασκευόπουλου (καταδικασθέντες αποφυλακίστηκαν και υπέπεσαν σε εγκλήματα κάποτε μεγαλύτερα εκείνων για τα οποία οδηγήθηκαν στις φυλακές) ή και από την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, καθώς και στα κρούσματα παραβατικότητας και ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων. Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα άκρως επικριτικά για την ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά για τα ΜΑΤ έλεγε παλαιότερα ο κ. Τσίπρας (ότι είναι «παρακρατικές συμμορίες»).

Επ’ αυτών ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κάποιο σχόλιο και στον αντίποδα διάβασε σειρά στοιχείων που, όπως είπε, είναι επίσημα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να καταδείξει πως τα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας «σήμερα» είναι λιγότερα εκείνων που καταγράφονταν επί των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Επιχειρώντας δε να αντιστρέψει τη ροή της συζήτησης, υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης παραβλέποντας αυτά τα «στοιχεία» υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική, επειδή βρίσκεται σε πανικό: «Είχατε βάλει όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, ότι θα καταστραφεί η χώρα, ότι θα πέσει η κυβέρνηση, ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις. Δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα. Οτι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της, πορεύεται προς το τέλος μιας σκληρής περιόδου μνημονίων και ασφυκτικής επιτροπείας και βγαίνει από την κρίση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε εξαρχής δείξει ότι ανέμενε αυτή την προσπάθεια του κ. Τσίπρα: «Φαντάζομαι ότι δεν θα μπείτε σήμερα στον πειρασμό να αλλάξετε το αντικείμενο της συζήτησης, εκτός εάν θέλετε να απολογηθείτε για την κυνική δήλωση του οικονομικού σας επιτελείου, ότι συνειδητά τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, ότι διαλύετε την παραγωγική Ελλάδα, διαλύετε τους εργαζομένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη μέση ελληνική οικογένεια. Βάλατε φόρους και διαλύσατε τη μεσαία τάξη. Δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα χωρίς να δίνετε συντάξεις. Στα 14 δισ. μέτρα τα οποία έχετε πάρει έρχονται να προστεθούν ακόμη 5 δισ. μέτρα για το 2019 και το 2020 που φέρουν τη δικιά σας υπογραφή. Ελπίζω να μη μιλήσετε και εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, γιατί ο κόσμος υποφέρει και δεν σας ανέχεται άλλο», είπε καυστικά με αφορμή και σχετική προχθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Πέραν τούτου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε έτοιμος να αντιμετωπίσει και τη νέα προσωπικού χαρακτήρα επίθεση του πρωθυπουργού – η οποία είχε ουσιαστικώς προαναγγελθεί μέσω «διαρροών» όλες τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκ νέου για το σκάνδαλο Siemens, ενώ παράλληλα έκανε χρήση και δημοσιεύματος μέσω του οποίου εμφανίζεται ο γραμματέας της «γαλάζιας» Κ.Ο. Ελ. Αυγενάκης να συνομιλεί με «εγκληματίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύριε Τσίπρα, έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα. Eνα πράγμα, όμως, παραμένει σταθερό. Η έφεσή σας σε προσωπικές επιθέσεις, σε ψέματα και συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος κύριος Τσίπρας του 2015. Γιατί, βλέπετε, ο χαρακτήρας του ανθρώπου τελικά δεν αλλάζει», σχολίασε αμέσως ο κ. Μητσοτάκης.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης ολοκληρώθηκε με τους δύο αρχηγούς να ανταλλάσσουν οξύτατους χαρακτηρισμούς και μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να διακόπτουν με γέλια και απαξιωτικά προς τον ομιλούντα σχόλια, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στο βήμα της Ολομέλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή