Με «ξεφούσκωτα» ποδήλατα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζωή… ποδήλατο έχουν κάνει στους αδελφούς Βολικάκη τα χρέη της ομοσπονδίας Ποδηλασίας και η αδυναμία της εκταμίευσης της επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι εν ενεργεία κορυφαίοι ποδηλάτες μας προσπαθούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις και να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αλλά δεν υπάρχει καμία βοήθεια, ούτε από την πολιτεία ούτε από την ομοσπονδία τους.

«Δεν δίνουν την επιχορήγηση γιατί εάν πάει στην ομοσπονδία, θα κατασχεθεί επειδή υπάρχουν χρέη από τις προηγούμενες διοικήσεις. Αυτό, τουλάχιστον, μας λένε. Δεν ξέρουμε πού είναι η αλήθεια… Η ομοσπονδία, μας χρωστάει χρήματα και από το παρελθόν. Εμείς δεν διαθέτουμε τα απαιτούμενα ποσά για να μπορέσουμε να πάμε σε πολλούς αγώνες. Τον τελευταίο χρόνο δεν μας έχουν δώσει ούτε ευρώ. Ο,τι έχουμε καταφέρει έγινε με τη βοήθεια των χορηγών μας», δήλωσε στην «Κ» ο Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμα σκρατς, ενώ ο αδελφός του, ο Ζαφείρης, συμπλήρωσε: «Από την ομοσπονδία δεν επικοινωνούν μαζί μας. Τους έχουν κόψει και το τηλέφωνο. Κάποτε μας έδιναν χρήματα για τα έξοδα στους πολύ σημαντικούς αγώνες, τώρα ούτε κι αυτό».

Ο Χρήστος, αυτές τις ημέρες, βρίσκεται στην Πολωνία για να αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο. Στα επόμενα που θα ακολουθήσουν δεν γνωρίζει εάν θα βρει χρήματα για να ταξιδέψει. «Είμαι στους αγώνες μόνος μου. Δεν έχω ούτε μηχανικό, ούτε μασέρ, τίποτα. Στο έλεος του Θεού… Παρακαλάμε να μην τύχει κάτι. Δεν πήρα ούτε ένα ποδήλατο – ρεζέρβα, για να μην πληρώσω υπέρβαρο. Οι αντίπαλοί μου έρχονται με 30 άτομα, ομάδα. Από το 2004 και έπειτα, στις διοργανώσεις είμαι μέσα στα μετάλλια. Με το τίποτα… Αυτό με κάνει να πεισμώνω περισσότερο», ο οποίος είναι αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. «Ευτυχώς, εκεί, μας βοηθάνε. Ο αδελφός μου είναι φυσικοθεραπευτής. Κάνει προπόνηση, τρέχει για δουλειά και επιστρέφει στην προπόνηση».

Ο πρωταθλητισμός στην ποδηλασία αποτελεί… ακριβό άθλημα. «Για να πάρεις την πρόκριση στο παγκόσμιο πρέπει να αγωνιστείς σε πολλές διοργανώσεις, κάτι που… μεταφράζεται σε πολλά έξοδα. Ο Χρήστος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την πρόκριση για το Τόκιο στο όμνιουμ. Στο μάντισον, όπου αγωνιζόμαστε μαζί, βρισκόμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο και χρειάζεται να πάρουμε μέρος σε αρκετούς αγώνες για να μπορέσουμε να προκριθούμε, οπότε είναι δύσκολο», τόνισε ο Ζαφείρης.

Πριν από λίγες ημέρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, ο Χρήστος στην πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλο διεθνή αγώνα, στο όμνιουμ, πλασαρίστηκε στην 9η θέση. «Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και όσο αντέξουμε», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή