Αμαρτίαι υπουργών παιδεύουσι πολίτες

Αμαρτίαι υπουργών παιδεύουσι πολίτες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σχεδόν τρία χρόνια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στην εξουσία, με ό,τι και να καταπιάστηκε δεν κατάφερε να το φέρει αισίως εις πέρας. Και δεν μιλάμε για τα σύνθετα ζητήματα –π.χ. η διαπραγμάτευση με τους δανειστές– στα οποία έδειξε να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, οδηγώντας το 2015 τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit και στο τρίτο μνημόνιο.

Μιλάμε για απλά καθημερινά ζητήματα –από την εξεύρεση λύσης σε θέματα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το μετρό, μέχρι την αντιμετώπιση του ασύλου στα πανεπιστήμια– στα οποία οι υπουργοί επέδειξαν αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων, μηδενική ικανότητα σχεδιασμού και απόλυτη διοικητική ανεπάρκεια.

Αποτέλεσμα: Οι έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενες από την κρίση υπηρεσίες του κράτους να φτάνουν στα όριά τους. Τα νοσοκομεία να μην έχουν γάζες, σεντόνια και αντιδραστήρια, οι συνταξιούχοι να κάνουν ουρές για μια εξέταση στο ΙΚΑ, οι μαθητές να μη γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα δώσουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και τα ιδιωτικά σχολεία να αδυνατούν να προγραμματίσουν τη χρονιά τους επειδή η κυβέρνηση αμφιταλαντευόταν αν θα βάλει ΦΠΑ στα δίδακτρα ή στο μοσχαρίσιο κρέας!

Αποκορύφωμα ενός κράτους υπό διάλυση: η βύθιση του δεξαμενοπλοίου έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με τον υπουργό άβουλο θεατή μιας οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό, οι πληγές της οποίας θα πάρουν χρόνια για να κλείσουν.

Το χειρότερο που εξοργίζει τους πολίτες –εννέα στους δέκα εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κυβέρνηση– είναι ότι οι υπουργοί αντί να παραδέχονται τα λάθη και τις ανεπάρκειες, επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στους προηγούμενους, στα ΜΜΕ ή ακόμη και στους ίδιους τους πολίτες.

Παιδεία: Ο εθνικός διάλογος τελείωσε, η διαβούλευση συνεχίζεται

Τηλεοπτικές άδειες: Εκδικητική υπερφορολόγηση μετά το φιάσκο του ΣτΕ

ΕΦΚΑ: Τα λάθη θα μας ταλαιπωρούν για… 30 χρόνια

Αστικές Συγκοινωνίες: Χωρίς τον «ξενοδόχο» ΟΑΣΑ οι αποφάσεις Σπίρτζη

Υπουργείο Πολιτισμού: «Βόμβες» και… λουκέτα στα χέρια της κ. Κονιόρδου

Περιβαλλοντικά ζητήματα: Στροφή 180 μοιρών για ΣΔΙΤ και εκτροπή Αχελώου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή